La fotografia amb compromís social centra el Festival Emotiva de Terrassa

La tercera edició arrenca aquest dijous 7 d'octubre i estrena emplaçaments com la Seu d'Ègara

El Festival Emotiva de Terrassa es pot visitar fins al 14 de novembre.
El Festival Emotiva de Terrassa es pot visitar fins al 14 de novembre. | ACN / Albert Segura
A.M
07 d'octubre del 2021
Feminisme, pobresa infantil o perspectiva de gènere. Aquestes són algunes de les temàtiques que aquests dies es podran veure a Terrassa en el marc de la tercera edició del Festival Emotiva de fotografia. A partir d'aquest dijous 7 d'octubre i fins el 14 de novembre es podran visitar les 16 exposicions d'autors locals i internacionals arreu de la ciutat.

Mostren imatges amb compromís social i també altres expressions artístiques com l'escultural, i peces històriques de roba vinculada a les temàtiques d'una de les exposicions al Museu Tèxtil de la ciutat. Una de les novetats d'eguany és que, per primera vegada, s'han instal·lat exposcions a la Seu d'Ègara. També se'n podran veure a la Sala Muncunill o la Factoria Cultural. 

Després d'unes dues primeres edicions amb caràcter més locals, l'entitat organitzadora, la Xarxa Fotogràfica de Terrassa (Xafa't), ha fet un salt pel que fa als autors que hi exposen els seus treballs. "Hem aconseguit fer la primera edició tal i com volíem que fos el festival, amb caràcter professional, artistes de recorregut i bagatge, i amb treballs molt interessants", explica el director de la cita, Paulo Cacais.

En aquesta ocasió es fa una aposta pel contingut social. "No era l'objectiu inicial, però és un reflex interessant de la inquietud dels creadors i els fotògrafs contemporanis", afegeix Cacais. És per aquest motiu que les exposicions adopten continguts com el feminisme, la perspectiva de gènere o la pobresa infantil, entre d'altres.

Així, la Seu d'Ègara acull la mostra Lo que la luz encubre, d'Ignacio Llamas. L'exposició es troba a l'interior de l'església de Sant Miquel, al conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere, i consta de dues instantànies en blanc i negre d'un bosc, a la sala principal, mentre que al subsòl s'hi poden visitar dues escultures que representen arbres sense fulles.

"Volem apropar al públic general les noves formes de fer fotografia, més enllà de la foto clàssica", afegeix Cacais, conscient que la tecnologia permet que els usuaris de telèfons intel·ligents puguin experimentar noves maneres de retratar el seu dia a dia. La cita es podrà visitar fins el 14 de novembre en espais com el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) o la seu dels Amics de les Arts, entre d'altres.