successos

Cau una organització criminal dedicada a l'explotació sexual a Sabadell i a Ullastrell

S'han allibertat 25 dones, s'han detingut 14 persones i dues d'elles han entrat a presó

per A.M, Terrassa, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 12:18 |
Imatge d'un dels escorcolls en un pis on s'explotava sexualment 25 dones. | PN
Cop a l'explotació sexual. La policia espanyola ha desarticulat una presumpte organització criminal que obligava dones a prostituir-se en pisos de cites situats a Sabadell, Ullastrell i Sant Andreu de la Barca. En els escorcolls s'han allibertat 25 dones i s'han detingut 14 persones acusades pels delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució coactiva, tràfic d'estupefaents, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal, dues de les quals ja han ingressat a presó. 

La investigació va arrencar a començament d'any, quan agents de la comissaria de Sabadell van saber de l'existència d'un establiment de cites a la localitat que "podria utilitzar dones víctimes de tràfic i explotació sexual", i van comprovar que algunes havien estat enganyades.


En total, la policia espanyola ha fet vuit entrades i escorcolls a immobles, en què ha intervingut diferents quantitats de substàncies estupefaents i potenciadors sexuals, dues armes curtes de foc, una escopeta d'aire comprimit, una catana, munició i 282.000 euros en efectiu, documentació i xecs, entre d'altres.

L'organització disposava d'una extensa xarxa de pisos de cites on les dones havien d'estar disponibles les 24 hores del dia, sense poder dormir ni descansar. De fet, les controlaven amb càmeres i "molts cops no se'ls pagava el salari acordat com una forma de càstig i imposició de control".


Aquesta organització criminal també obligava presumptament les víctimes a vendre substàncies estupefaents als clients, com ara cocaïna, marihuana, viagra i popper, i d'aquesta manera "l'organització incrementava els seus beneficis". 

 

Participació