​Arriba a Terrassa el primer Festival de Màgia

Els dies 15, 16 i 17 d'octubre la ciutat s'omplirà de màgia amb una vintena d'espectacles

La ciutat s'omplirà de màgia amb 23 funcions.
La ciutat s'omplirà de màgia amb 23 funcions. | Anna Mira
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:05h
La màgia i l’il·lusionisme aterren aquest octubre a Terrassa en el marc del primerFestival de Màgia de la ciutat. Activitats per a tots els públics, i bona part d’elles gratuïtes, ompliran la ciutat d'espectacles dies 15, 16 i 17 d’octubre. La programació compta amb una dotzena d'esdeveniments i 23 funcions, a més de dues conferències i un taller de màgia infantil.


Organitzat per l'Associació de Màgia i Il·lusionisme de Terrassa (AMIT) en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat, la primera edició del Festival de Màgia aposta per la màgia de proximitat, la posada en escena, els mags joves i l'espectacle de carrer. "L'objectiu és reunir tant mags de la ciutat com d'internacionals, unint d'emergents i de llarga trajectòria, per convertir la ciutat en epicentre del món de la màgia durant tres dies", ha explicat el president de l'AMIT, Àlex Ferrer, en la roda de premsa de presentació. 

El festival proposa espectacles itinerants que es podran veure de manera gratuïta en carrers i places de Terrassa amb artistes com Brando i Silvana, i màgia familiar de la mà de David el Mag. Partint de la col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria de Terrassa, quatre mags faran espectacles passant per les taules dels comensals en bars i restaurants de la ciutat.

L'accés universal a la màgia és un altre dels compromisos del festival. És per això que el tret de sortida es farà amb una Gala Solidària a la Sala Crespi en col·laboració amb la Fundació Abracadabra, i que serà el tret de sortida del festival. Així, entre el públic hi haurà col·lectius com Fupar, Prodis i les escoles d'educació especial de la comarca. 

Les altres gales es faran en el Teatre Principal, que serà l'escenari de la Gran gala de Màgia d'Escena, i el Cafè Teatre L'Artista acollirà la Gran Gala de Màgia de Prop. Per la seva banda, Enric Magoo oferirà L'inventor d'il·lusions, adreçada als més menuts, que també gaudiran d'un taller de màgia.

Concurs per a joves promeses
Juntament amb el Festival s'ha posat en marxa el primer concurs de màgia de la ciutat per promoure la producció de nous artistes i nous projectes per generar noves produccions. El primer premi és un contracte pel festival internacional de màgia de Torroella de Montgrí. El concurs, a més a més, comptarà amb els dos mags professionals que assessoraran les joves promeses. També s'han programat dues conferències dels mags Pere Rafart i Brando i Silvana, adreçades al públic professional. 

Durant la presentació, la regidora de cultura de Terrassa, Rosa Boladeras, ha agraït la feina i s’ha mostrat orgullosa de poder acompanyar alguns projectes que “comencen a veure la llum i que han trobat la seva manera de créixer a través de Terrassa Crea".

L’associació de Màgia i Il·lusionisme de Terrassa (AIMT) neix a la ciutat el mes de setembre del 2020 amb la intenció de promoure la màgia a la ciutat i formar un espai de creació cultural. ​El festival neix amb la voluntat de ser una cita anual a la ciutat. Enguany compta amb un pressupost de 17.000 euros però per l'any vinent té el repte de portar mags internacionals com xilè Juan Esteban Varela que fa màgia a les fosques.