Mor un mosso en caure de 30 metres a Matadepera

Els fets han passat aquest dimarts al matí a la zona de Sant Llorenç del Munt

Imatge d'una pràctica de la unitat de subsòl dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'una pràctica de la unitat de subsòl dels Mossos d'Esquadra. | Mossos
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:03h
Mor un Mosso d'Esquadra aquest dimarts al matí mentre feia unes pràctiques al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a Matadepera (Vallès Occidental), tal com han confirmat a LaTorre. L'home, de la Unitat de Subsòl de la policia catalana hauria caigut des d'una altura de 30 metres durant unes maniobres de formació en espeleologia. 

En tenir coneixement dels fets s’han activat els serveis d’emergències. El cos de Bombers s'ha adreçat al lloc dels fets amb diverses unitats. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc un helicòpter medicalitzat, tres unitats terrestres i un metge a l’interior de l’helicòpter de bombers per atendre el mosso, així com la unitat de suport psicològic per assistir la resta  d’agents  que feien les maniobres amb ell i l’entorn familiar.

Per part del cos de Mossos d’Esquadra, s’ha activat la Unitat Canina, la Unitat d’Intervenció en Muntanya, la pròpia de Subsòl, així com la Unitat de Mitjans Aeris. La Unitat d’Intervenció en Muntanya del cos de Mossos d’Esquadra es farà càrrec de la investigació de l’accident.

El cos dels Mossos d'Esquadra han certificat la mort del company i han mostrat el seu condol. També el conseller del Departament d’Interior, Joan Ignasi Elena, el Director General de la Policia, Pere Ferrer, el Major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com d’altres comandaments policials s’han traslladat immediatament al lloc per donar suport i acompanyar els mossos afectats per l’accident. La Prefectura s’ha posat a disposició de la família, i els serveis de l’Oficina d’Atenció al Mosso s’han ofert a la unitat de Subsòl per tal de fer acompanyament i donar suport.