atur

Gràfic | L'atur a Terrassa s'aproxima als nivells d'abans de la pandèmia

El municipi comença el nou curs amb un total de 13.527persones sense feina

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 11:46 |
Gent amb mascareta al centre de Terrassa. | Adrià Costa

Setè mes consecutiu de reducció de l'atur a Terrassa. La ciutat continua amb l'embranzida agafada des del mes de febrer i torna a registrar una reducció a les llistes de l'atur per setè mes consecutiu. El nou curs comença amb prop de 596 persones menys desocupades. Una tendència que també s'ha pogut observar a la resta de la comarca i del país. 
 

 
 

Així doncs, es manté la caiguda lliure amb 13.527 persones sense feina a la ciutat, un 12,61% de la població -tres dècimes menys que a l'agost-. Amb aquestes dades, Terrassa s'aproxima, per primera vegada des de fa més de dos anys, nivells anteriors a la pandèmia. Una fotografia molt diferent de la de fa justament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 16.568 veïns desocupats. 

Sant Cugat, juntament amb Matadepera, són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten al setembre, amb una taxa d'atur del 4,2% i 6,1%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Ullastrell amb 8 persones menys desocupades el que suposa més d'un 10% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest novè mes de l'any, la totalitat dels municipis de la comarca han experimentat un descens. Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12%) i Terrassa (12,6%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -530 i -596 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 12.658 menys, deixant la dada completa en 378.470 catalans registrats a les llistes d'atur. 

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​
 

 

Participació