Neix a Terrassa un festival per visibilitzar els trastorns de salut mental

Les activitats del Festival CreativaMent es faran aquest diumenge 10 d'octubre

Presentació del Festival CreativaMent a la Coral de Prodis
Presentació del Festival CreativaMent a la Coral de Prodis | Rafel Casanova (BCF)
Carlos Paños
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:33h
Arriba a Terrassa -de la mà d'Activament Catalunya Associació i amb el suport de l'Ajuntament- el Festival CreativaMent. Una festa d'arts escèniques diverses que té com a objectiu convertir-se en una eina per lluitar contra els estigmes vinculats a la salut mental. Serà a partir de la cocreació entre persones amb i sense trastorns i a través de diferents activitats que permetin promoure la presa de consciència.

Des del Festival apunten que lamentablement, les persones que han tingut o que els pateixen molt sovint passen a ser vistes, pensades i tractades malament per la societat a causa d'un prisma construït a força de prejudicis i manca d'informació.

D'acord amb la roda de premsa realitzada aquest dilluns 4 d'octubre a la Coral de Prodis, el Festival CreativaMent serà aquest diumenge 10 d'octubre, ja que és el Dia Mundial de la Salut Mental. Un fet que permetrà visibilitzar i promoure els valors fonamentals en la construcció d'una societat centrada en el progrés i el benestar.

Alguns dels espectacles i obres artístiques que és realitzaran seran mostrar el logo guanyador del concurs CreativaMent -que va estar obert públicament fins al 15 de setembre de 2021-, l'obra de teatre Mi padre no era un famoso escritor ruso, que es farà a les 18.00 h al Teatre Alegria, dirigit per Bárbara Bañuelos, i que reflexiona sobre el cos i el patiment mental de forma participativa; o la presentació del programa de ràdio Pluralment de la Comissió Antiestigma de Terrassa, que posa en marxa un programa mensual -que s'emetrà per la Ràdio Municipal (95.2FM)- i que està elaborat per persones amb experiència en salut mental en primera persona i procedents del Servei de Rehabilitació Comunitària, Club Social Ègara i ActivaMent Vallès Occidental.

A l'acte de presentació del nou festival amb càracter social hi van assistir la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i la regidora de Salut, Mónica Polo, van informar juntament amb Maria Aran, representant de la Comissió Antiestigma de la Taula de Salut Mental, Pep Martí, membre del Servei de Rehabilitació Comunitària, i Carme Ortega, representant del Club Social Ègara.