​Els Minyons tornen amb castells de set després de gairebé dos anys

El president celebra que "la plaça ha esclatat som si fos una gran diada"

Diada de La Nova Atenes dels Minyons, octubre 2021.
Diada de La Nova Atenes dels Minyons, octubre 2021. | ACN
A.M
04 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:14h
Hi havia ganes de castells a plaça. Això és el que ha quedat palès aquest diumenge en el marc de la Diada de La Nova Atenes dels Minyons de Terrassa. Els malves han tornat al Raval de Montserrat, gairebé dos anys després, i ho han fet per la porta gran, amb castells de set. 

Una actuació condicionada per les restriccions anticovid, ja que només permeten que hi participin un màxim de 160 persones. Per aquesta raó, els malves han optat per fer castells de set. Els castells més importants de la diada han estat un 5 de 7 i un 4 de 7 amb el pilar. El president dels Minyons, Jaume Maeso, ha celebrat que, tot i les restriccions, "amb la primera aleta la plaça ha esclatat som si fos una gran diada".

Els Minyons han tornat a tenyir de color malva la plaça del Raval de Montserrat després de 686 dies. El retorn ha emocionat tant al públic limitat, que ho ha vist assegut en cadires i amb les mascaretes posades, com als castellers, que ho han celebrat amb abraçades i encaixades de mans. La quarta edició de la diada de la Nova Atenes, que és biennal, ha començat amb un 3 de 7. La colla també ha carregat i descarregat un 5 de set, un dels castells més importants de la diada. Tot seguit han fet un 4 de set amb el pilar al mig i per acabar els Minyons han fet dos pilars de 5 i 3 pilars de 4.

Per la seva banda, el sotscap dels Minyons, Chistian Llorca, que ha assegurat que per fer castells necessiten "tota la colla". Amb tot, ha reconegut que "és la manera de poder arrencar amb la canalla" i per poder fer un rodatge amb els castellers que tenen menys oportunitats.