Les Jornades Europees de Patrimoni celebren el seu 30è aniversari

'Un patrimoni per a tothom' serà el lema d’aquest any

El MNACTEC acollirà la 30a edició  de les Jornades Europees de Patrimoni
El MNACTEC acollirà la 30a edició de les Jornades Europees de Patrimoni | MNACTEC
Carlos Paños
04 d'octubre del 2021

La manifestació cultural participativa més important d'Europa, pel que fa a el patrimoni, arriba al Museu Nacional de la Ciencia i Tècnica (MNACTEC) de Terrassa els dies 8, 9 i 10 d'octubre amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa del país, descobrir lloc històrics, museus, entre d'altres. Però sobretot, amb la finalitat de celebrar la seva trentena edició, atès que des de l'any 1991 -que va ser quan el Consell d'Europa les va crear- aquestes jornades són un clàssic per Terrassa i altres municipis del territori, puix que els permet mostrar el millor del seu patrimoni.

L'eslògan de l'edició 2021 és Un Patrimoni per a tothom perquè l'entrada al públic és totalment gratuïta i les activitats estan destinades a totes l'edats. Com és el cas del Pintem com a l'edat mitjana, que es realitza el primer dia, i on els participants es posen a la pell d'una quadrilla de pintors i pintores de l'època utilitzant la tècnica de la pintura al fresc, és a dir amb pigments.

Pel que fa al dissabte 9, es farà la visita comentada a les pintures de Tomàs Becket -de 10.30 a 12 h- i la conferència Les pintures de Tomàs Becket de Terrassa -a les 17.00 h i de la mà de Carles Sánchez- on es podrà conèixer aquests murals amb profunditat.

A més, el Museu de Ciència i Tècnica farà jornada de portes obertes. Al matí -de 10.00 a 14.30h- hi haurà la visita guiada els Racons amagats del MNACTEC, que és un itinerari per les voltes de la teulada, les reserves internes on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració. I a la tarda - de 16.30 a 20.30 h- les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover i les visites teatralitzades per conèixer l'antiga fàbrica tèxtil i el procés de producció de la llana. Això sí, amb places exhaurides en les dues tandes. Tot i que si algú no pot accedir diumenge tindrà una segona oportunitat, puix que es farà un altre, però només al matí, de 10.00 a 14.30 h.

També hi haurà portes obertes els dies 8, 9 i 10 d'octubre -divendres i dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, diumenge, d'11 a 14 h- al Castell Cartoixa de Vallparadís, al Seu d'Ègara i a la Casa Alegre de Sagrera, que recentment ha estat en un període de restaurament i on és destaca la reparació, neteja i restauració del gran lluernari de vitrall que il·lumina tant el vestíbul com l'escala principal.