FORMACIÓ

Oberta la convocatòria de beques de recerca de Terrassa

L'ajuntament terrassenc destina 15.969 euros per apropar la ciència i la innovació a la seva població, en concret a joves i dones

per Y.C., Terrassa, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 14:00 |
Edifici TR10 de la UPC de Terrassa | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins a finals del mes d'octubre, tant els estudiants del Campus Terrassa Universitària com els grups d'estudi o d'investigació dels departaments poden presentar els seus treballs de recerca per aconseguir una beca proporcionada per l'ajuntament terrasenc. Aquests han de desenvolupar la seva activitat en els àmbits de ciènciainnovació, salut, tecnologia, mitjans audiovisuals o humanisme social.

Cal afegir que, en aquesta convocatòria, l'Ajuntament ha destinat 5.469 euros més que a l'any anterior, incrementant així la partida pressupostària a 15.969 euros. Per altra banda, la Comissió Permanent del Consell Municipal Universitari i el Servei de Polítiques de Gènere han treballat conjuntament en l'actualització de criteris de valoració i puntuació de les bases per afavorir un projecte de beques que apropi al col·lectiu de joves i dones a la ciència i la innovació.


Els nous criteris són: la rellevància i l'interès social dels temes escollits i els treballs de "Catàleg de Reptes de ciutat". També, l'augment de la puntuació per als projectes multidisciplinaris i la modificació d'aquesta en perspectiva de gènere.

El regidor d'Universitats, Pep Forn, explica la importància dels nous criteris. "L'adequació i actualització de les bases de les beques de recerca era necessària per introduir elements cabdals com la perspectiva de gènere". El regidor també fa èmfasi en el fet que les modificacions contribueixen "a incrementar el treball en equip i la interconnexió entre les diferents escoles del campus, així com fomentar el contacte entre el món de la investigació i de la recerca amb els reptes i les necessitats de la societat actual".
 

 

Participació