Vacarisses mobilitzarà 86.000 euros més en inversions i manteniment

També s'ha aprovat una partida de 57.200 euros per despeses relacionades amb la crisi de la Covid-19

Ajuntament de Vacarisses.
Ajuntament de Vacarisses. | Anna Mira
A.M
01 d'octubre del 2021
L'Ajuntament de Vacarisses ha acordat dues modificacions de pressupost per destinar al mateniment i a efectes sorgits de la pandèmia. Aquesta setmana, en el primer ple municipal del curs, ERC i el PSC van aprovar destinar 86.000 euros, finançats amb el romanent de Tresoreria, al manteniment de camins i de la xarxa de subministrament d’aigua potable, a asfaltar carrers, condicionar la pista de petanca de Torreblanca i, instal·lar tancaments al camp de futbol municipal així com a reforçar i ampliar les aplicacions informàtiques del consistori. 

A més, es transferiran 57.200 euros, procedents del fons de contingència per fer front a la crisi de la Covid-19, a despeses de neteja i desinfecció, i d’adquisició de material i contractació de personal vinculades a la pandèmia. Les dues propostes van rebre l'abstenció de la resta de partits polítics.

Des d’UIPV i Veïns per Vacarisses (VxV), es van consultar un seguit de dubtes i, des de Movem, Clara Fuster va criticar "la manca de planificació i d’informació clara i suficient per saber realment què votem". En aquest sentit, l’alcalde, Antoni Masana, va recordar la funció de les comissions informatives i d’Intervenciói va apuntar que el romanent va destinat, precisament, a les partides que s’esgoten.

El ple també va votar a favor de mobilitzar-se en contra de l'escalada de preus de l'electricitat dels últims mesos i es demana a l'estat espanyol a reestructurar l’actual model energètic, "definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent". La proposta, presentada per ERC va rebre el suport de Movem i UIPV i l’abstenció de VxV i el PSC.