Terrassa rebrà 1,3 milions d'euros del Pla de xoc de la Diputació

Junts fa una crida al consens en els municipis a l'hora d'escollir els projectes

Meritxell Lluís durant la roda de premsa de Junts sobre el Pla de xoc de la Diputació a Terrassa.
Meritxell Lluís durant la roda de premsa de Junts sobre el Pla de xoc de la Diputació a Terrassa. | Anna Mira
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:27h
La Diputació de Barcelona ha aprovat, per unanimitat, un Pla de xoc de 50 milions d'euros per ajudar a la reactivació econòmica dels municipis. A la comarca del Vallès Occidental està previst destinar-hi 7,7 milions d'euros; 1,3 dels quals a Terrassa. L'altre capital, Sabadell, també rebrà 1,3 milions mentre que a Sant Cugat es destinaran 666.000 euros, 697.000 euros més a Rubí, 117.000 a Matadepera o 116.000 a Viladecavalls. 

Precisament alguns dels regidors i alcaldes de Junts per Catalunya al territori s'han aplegat aquest divendres al matí a la plaça de la Torre del Palau per posar en valor el Pla de xoc i fer una crida als governs locals a treballar de la mà amb l'oposició per decidir, amb consens, els projectes que es tiraran endavant. La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i cap de l'oposició de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha manifestat que el Pla de resiliència té per objectiu "que els protagonistes siguin els pobles i les ciutats per tirar endavant polítiques per la reactivació econòmica i social". 

Fortuny ha explicat que es tracta d'un pla de "gestió lleugera per poder invertir de manera ràpida en tot allò que és de necessitat immediata". Ha posat exemples com l'atenció a les pesones, el canvi climàtic o la transformació digital. La vicepresidenta també ha detallat que l'assignació per cada municipi es pot invertir en despesa corrent o en inversions i ha avançat que des de la Diputació ja treballen per la segona fase del Pla pel 2023. 

Per la seva banda, la portaveu de Junts a Terrassa, Meritxell Lluís, ha expressat que "és una molt bona oportunitat per desencallar projectes que no s'executen per falta de diners". I ha posat l'exemple del Pla de Comerç, les beques menjador, o el Pla de xoc contra els desnonaments. Lluís desitja que el govern de Tot per Terrassa i ERC compti amb l'oposició per decidir on destinar l'1,3 milions d'euros que arribarà a la ciutat. Ha lamentat una "manca de manteniment de la ciutat" i ha considerat que a Terrassa aquesta inversió s'ha de destinar a la recuperació econòmica, l'atenció a les persones o les polítiques en relació amb el canvi climàtic, com el Pla d'arbrat, ha detallat. 

L'alcalde de Matadepera, Nil López, també ha fet una lectura positiva de l'aportació econòmica i ha anunciat que l'objectiu del municipi és crear un Marketplace local per tal d'unificar les compres en una sola pàgina o adequar un nou local, situat en el carrer Montserrat amb Balmes, per convertir-lo en la seu del departament de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament. També es volen instal·lar plaques solars en les dependències municipals, o la transformació digital de l'oficina d'atenció ciutadana. 

Finalment, l'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, ha explicat que la font d'ingressos dels municipis petits s'ha reduït molt amb la pandèmia i que l'aportació de la Diputació permetrà tirar endavant petites inversions que han quedat per executar.