L'economia de Terrassa es recupera de la pandèmia

Les empreses de la Cambra estan preocupats per l’encariment energètic, el cost del transport marítim i la manca d’alguns subministraments

A.M
04 d'octubre del 2021
Sector empresarial de Terrassa.
Sector empresarial de Terrassa. | Aj. Terrassa
Gairebé dos anys després de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, les empreses de la Cambra de Terrassa poc a poc recuperen la seva activitat i manifesten tenir unes expectatives positives de cara al tercer trimestre de l'any. Això és la primera vegada que passa des de l'inici de la crisi sanitària. Segons l'estudi econòmic trimestral, un 23,3% de les empreses manifesten que la seva activitat ha millorat en el segon trimestre de 2021, mentre que un 54,5% diuen que s’ha mantingut estable i un 22,2% que s’ha reduït. 

Les expectatives de marxa de negoci dels empresaris de la demarcació de la Cambra de Terrassa per al tercer trimestre de 2021 superen en 4,4 punts positius els resultats obtinguts en el segon trimestre. Això indica que els empresaris enquestats confien que continuarà la recuperació econòmica en el tercer trimestre.

Daltra banda, el 81,3% dels membres del Ple de la Cambra de Terrassa consideren necessària l’ampliació de l’Aeroport d’El Prat, minimitzant l’impacte mediambiental. A més, un 35,5% dels empresaris del Ple destaquen que una la inversió d’una infraestructura d’aquesta transcendència hauria de comptar amb un projecte tècnic sòlid i consensuat abans d’iniciar qualsevol negociació. I el 32,2% remarca que cal que hi hagi un traspàs de la gestió de l’Aeroport del Prat a la Generalitat de Catalunya.

Finalment, en el Ple de la Cambra es va posar de manifest la preocupació dels empresaris pel que fa a la problemàtica actual en el cost del transport marítim, així com en el
subministrament de mercaderies i matèries primeres, sobretot en el sector electrònic, amb aturades en la producció de diferents sectors com ara l’automoció.