PAR en Dansa recorrerà sis teatres catalans amb «Dancing Vivaldi»

La primera gira de la companyia és una producció que fusiona el ballet amb la música en directe de la Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó lleidatà

PAR en Dansa recorrerà Catalunya amb Dancing Vivaldi
PAR en Dansa recorrerà Catalunya amb Dancing Vivaldi | Anna Mira
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:09h
El Programa d’Alt Rendiment (PAR) de Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) s’en va de gira. Un total de sis teatres i auditoris de Catalunya gaudiran d'una producció que combina el ballet amb la música de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l’Orfeó lleidatà. En total més de 80 persones que conformen un projecte únic. Les actuacions començaran el 30 d'octubre a la Llotja de Lleida i després a la Factoria Cultural de Terrassa (6 i 7 de novembre), a l’Atlàntida de Vic (12 de novembre), al Kursaal de Manresa (13 de novembre), al Teatre Auditori de Sant Cugat (14 de novembre) i a Els Costals de Castellbisbal (20 de novembre).


La companyia resident a Terrassa girarà amb la producció Dancing Vivaldi, sota la direcció musical de Pedro Pardo, on ballaran al ritme de la música barroca de Purcell, de Bach i de Vivaldi. En roda de premsa, Pardo ha manifestat que és una música "molt ballable i és una gran aposta perquè un ballet amb música en directe no és tan habitual". 

Els coreògrafs Rodolfo Castellanos i Jamal Callender han dissenyat dues coreografies amb les que mostren un treball coreogràfic que aconsegueix connectar la societat actual i els gustos musicals del segle XXI amb els de fa més de 200 anys. Per Callender la fusió amb la dansa urbana "li dona un toc molt especial i hem intentat pujar a l'escenari qüestions de la vida quotidiana". Per la seva banda, segons Castellanos "és una producció molt encoratjadora amb nois i noies de diferents part del món". 

Gerald Fannon, cap de programació del Teatre Auditori de Sant Cugat, ha assegurat que "és molt bo que puguin fer la primera experiència professional a aquest nivell". També han estat presents Montse Catllà, directora de la Fundació de l’Atlàntida de Vic, qui ha dit que "no és habitual tenir una producció d'aquestes magnituds per obrir l'espectacle a nous públics". 
 

Roda de premsa de presentació de la gira de Dancing Vivaldi de PAR en Dansa Foto: Anna Mira


Per la seva banda, Jordi Basomba, gerent del Teatre Kursaal de Manresa, també ha valorat molt positivament la iniciativa i ha defensat "la importància de fer produccions noves, que no només passin a Barcelona". "Cal descentralitzar la producció amb xarxa de teatres municipals perquè sols no té sentit fer-ho". Finalment, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Castellbisbal, Susanna Solé, s'ha mostrat orgullosa de poder formar part d'aquesta producció que arribarà al públic local. 

Què és PAR en Dansa?
El PAR en Dansa és un Programa d'Alt Rendiment (PAR) de formació continuada, per a joves ballarins d'entre 15 i 25 anys que volen fer el salt a la vida professional. El programa consisteix en un treball intensiu de ballet de 40 hores setmanals, en unes instal·lacions òptimes com les que ofereix la Factoria Cultural de Terrassa, i amb l’acompanyament de grans professionals de la dansa.

Aquest és el segon curs que s'imparteix i compta amb 35 alumnes. El programa, dirigit per Rodolfo Castellanos i coordinat per Anael Martín, ofereix perfeccionament tècnic i seguiment individualitzat als ballarins, que treballen com una companyia amb produccions pròpies. Després de Dancing Vivaldi, el PAR en Dansa oferirà El Trencanous el 22 i el 23 de gener a la Factoria Cultural de Terrassa.

El director de LaFACT, Adrià Fornés, ha assegurat que "l'objectiu acompanyar ballarins en la seva formació perquè es puguin dedicar professionalment a la dansa". I ha destacat que l'any passat, dels 20 estudiants, vuit van sortir amb contractes en companyies de dansa internacionals.