mobilitat

Terrassa registra més de 500 infraccions de patinets i bicicletes des de principis d'any

S'han interposat 209 denúncies per circular per zones no autoritzades, contra direcció o espais reservats

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 10:15 |
Un patinet pel Parc de Vallparadís de Terrassa. | Gala Espín
A Terrassa, com a la majoria de ciutats, cada vegada hi ha més vehicles de mobilitat personal (VMP) -majoritàriament patinets elèctrics- i bicicletes. Són molts els ciutadans que opten per aquests mitjans de transport per moure's per la ciutat. Ara bé, també n'hi ha molts que encara no coneixen la normativa vigent i cometen infraccions. Des de princpis d'any, s'han comptabilitzat 521 infraccions d'aquests vehicles i 94 accidents a Terrassa, que representen un 7,8% del total de l'accidentalitat a la ciutat. 73 han resultat amb ferits lleus, 17 han acabat sense ferits i 4 han resultat ferits greus.

És per això que la Policia Municipal juntament amb l'associació BiciTerrassa (BiTer) posen en marxa una nova campanya informativa per sensibilitzar i explicar als conductors d'aquets vehicles quina és la normativa, la velocitat, els espais per on poden circular o les mesures de protecció que cal portar per evitar accidents o ser multats. La campanya arrenca aquest dimecres 29 de setembre i s'allargarà fins el 8 d'octubre. Es farà als carrers però també es farà arribar un fulletó a les escoles i instituts de la ciutat. 


Principals infraccions a Terrassa


Pel que fa a les sancions, des que va entrar en vigor l’ordenança s’han interposat 521 denúncies, la majoria de les quals han estat per circular per zones no autoritzades o en espais reservats (206); per anar més d’una persona en el vehicle (119); per cnduir amb aparells de so o casc (62); per no respectar la llum vermella o groga semàfor (54); conduir manipulant dispositius telefonia mòbil, navegadors, etc (40); per conduir amb presència d’alcohol i drogues (17); per conduir de manera negligent creant perill per si mateix o la resta d’usuaris (11); per no dur casc menor de 16 anys o roba reflectant entre la sortida i posta del sol (11); i per Fugir de l’accident sense facilitar dades (1). 


A més, una persona va ser denunciada per circular assetjant a un conductor de bicicleta o VMP, multa que és de 200 euros. Des de la Policia Municipal es recorda a la ciutadania que la sanció per circular sota els efectes de l’alcohol i drogues oscil·la dels 500 als 1000 euros, i que la sanció no respectar el semàfor en vermell, dur els auriculars connectats, manipular aparells de telefonia mòbil o no utilitzar el casc sent menor de 16 anys és de 200 euros. Finalment, la sanció per circular en bicicleta o VMP pel carril bici a velocitat inadequada, per circular per llocs no autoritzats o per ser més d’una persona en un patinet és de 80 euros. 

 

Participació