Ullastrell, en contra de la línia d’alta tensió que creuaria el municipi

El govern municipal estudia presentar al·legacions

Línia d'alta tensió que creuaria Ullastrell.
Línia d'alta tensió que creuaria Ullastrell. | Cedida
A.M
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:57h
El govern d'Ullastrell ha fet públic el seu rebuig frontal en contra de la línia d’alta tensió projectada pel grup Forestàlia entre les poblacions de Pierola i Rubí i que creuaria pel terme municipal d’Ullastrell.

Aquest és un projecte que van presentar fa uns dies els directius del grup empresarial al govern local i que forma part d’un seguit de línies d’alta i molt alta tensió que han de transportar electricitat des d’Aragó fins a Catalunya. En el cas particular d’Ullastrell, seria fins a la subestació elèctrica de Can Jardí de Rubí.

El projecte contempla la construcció de sis torres elèctriques al seu pas per Ullastrell (cinc en el terme més una en el límit amb Abrera) amb un traçat paral·lel a l’actual línia d’alta tensió existent però molt més a prop del casc urbà amb una ocupació de volada de 67.700 m2 .

El govern considera que "la línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic en un dels termes municipals més petits de Catalunya. A més entra en contradicció amb els objectius del Parc Rural del Montserrat així com en d’altres iniciatives a favor de la protecció de boscos i fauna". 

Tanmateix, el govern es mostra contrari a aquest model de distribució energètica ja que l’objectiu "ha de ser aconseguir la sostenibilitat energètica del territori i generar l'energia quan més a prop millor dels punts de consum, i no haver d’importar energia d’altres zones de l’estat i menys des de la iniciativa privada". 

El projecte encara no ha entrat en exposició pública però el govern municipal ja està coordinant-se amb diverses administracions per poder-hi presentar al·legacions i rebutjar el
projecte.