La PAH exigeix que es posi en marxa la Unitat Antidesnonaments a Terrassa

Denuncien la violència dels antiavalots dels Mossos en els desnonaments i lamenten que la falta de presència de l'Ajuntament

Concentració de PAH de Terrassa en el Raval de Montserrat.
Concentració de PAH de Terrassa en el Raval de Montserrat. | Anna Mira
24 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:26h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa diu prou. El col·lectiu ha fet una roda de premsa aquest dijous a la tarda per denunciar d'una banda, la violència que han exercit els antiavalots dels Mossos d'Esquadra en els últims desnonaments i, de l'altra, la falta de previsió i de presència per part de l'Ajuntament. Exigeixen que s'activi, demanera immediata, la Unitat Antidesnonaments per garantir alternatives habitacionals a les persones amb processos de desnonaments oberts. 

Les portaveus de la PAH, la Paqui i la Yesika, lamenten que en els últims desnonaments i en concret, en el d'aquesta setmana, no hi hagi hagut presència de l'Ajuntament i s'hagin hagut de prendre decisions per reallotjar les famílies a última hora. "Era el sisè intent de desallotjament de la Habbiba i la seva família i l'Ajuntament no tenia cap alternativa, no pot ser!". "No es pot deixar una família separada i amb menors al carrer". 

A través d'una amiga, ja que la Habbiba no domina ni el català ni el castellà, explica l'horror que van haver de viure. Estava pendent d'un lloguer social en el pis quan el jutge va decidir executar l'ordre de llançament. "A l'habitació només hi ha un microones i una nevera però no poden cuinar", lamenta i exigeix solucions per aquesta família. "Som persones, som humans, no volem tants pisos tancats amb portes de ferro i tanta gent al carrer", ha inisistit.