Terrassa tindrà un mural feminista

S'ha aprovat per unanimitat la proposta dels col·lectius feministes de la ciutat

Mercè Gómez durant la intervenció en el ple municipal de setembre.
Mercè Gómez durant la intervenció en el ple municipal de setembre. | Cedida
24 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:12h
El feminisme de Terrassa ha tornat a alçar la veu i aquesta vegada per demanar un espai on fer un mural i visibilitzar les dones. La proposta de resolució presentada pel Casal de la Dona de Terrassa i pel Col·lectiu Feministes Terrassa al ple municipal d'aquest mes de setembre, té per objectiu crear un mural feminista a la ciutat. 

La representant dels col·lectius, Mercè Gómez, ha intervingut per explicar la voluntat de la plataforma que aglutina els col·lectius feministes de Terrassa, des del mes de gener del 2020. "La proposta és visibilitzar dones de diferents àmbits, més conegudes o anònimes", ha detallat Gómez qui ha lamentat que encara hi hagi una "insuficient presència de dones als mitjans de comunicació, una utilització d'imatges sexistes o un nomenclàtor amb absència de dones". 

Les cinc forces polítiques amb representació municipal han estat d'acord amb la proposta i s'ha votat a favor, quedant aprovada per unanimitat. Les regidores de cada un dels partits, han agraït la proposta i han animat al col·lectiu a seguir aixecant la veu per convertir Terrassa en una ciutat veritablement feminista, malgrat que s'aprovés l'any 2016. 

Així doncs, la proposta per feminitzar el paisatge públic de Terrassa serà una realitat. Ara però, caldrà determinar l'espai que se cedirà per fer un mural. Des dels col·lectius demanen que sigui un lloc visible i proposen que els cedeixin el mural de la base del monument de la Dona Treballadora i anirà a càrrec d'alguna artista egarenca.