Terrassa fa un pas endavant per la remodelació del Vapor Cortès

El Ple també ha aprovat una línia de subvencions pel Mercadal i un reforç econòmic per la campanya de Nadal

Ple municipal del mes de setembre a Terrassa.
Ple municipal del mes de setembre a Terrassa. | Cedida
24 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:30h
La sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa ha torna a acollir els regidors en el primer ple municipal del nou curs escolar. La millora de la pandèmia ha permès tornar a la presencialitat però amb l'absència de l'alcalde, Jordi Ballart, per la seva situació personal. Així doncs, ha estat el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, l'encarregat de donar les paraules i marcar els tempos d'un debat amb molts acords i alguns encontres amb qüestions com la llengua catalana o la identitat nacional. En el seu primer torn d'intervenció ERC i Junts han demanat l'alliberament de Carles Puigdemont, detingut ahir al vespre a Sardenya. 

Un dels acords més destacats ha estat la unanimitat perquè elVapor Cortès experimenti l'enorme transformació projectada. Aquest divendres, totes les forces polítiques han aprovat provisionalment la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana en aquest àmbit, situat en el barri de Ca n'Aurell. 71.209 metres quadrats que es convertiran en un espai residencial, comercial, sostenible, etc. També ha tirant endavant l’acord de cessió gratuïta d’ús dels béns patrimonials propietat de l’Ajuntament de Terrassa d'aquest sector a Prodis. Ambdós projectes han rebut bones paraules i s'han aprovat amb el vot favorable de tots els partits. 

Reforç econòmic pel Mercadal i per la campanya nadalenca
El Ple en bloc també s'ha posat d'acord en aprovar un suplement de crèdit de 243.000 euros per reforçar les subvencions als paradistes del Mercadal de Martí l'Humà i per destinar a la campanya de Nadal. El responsable d'Economia, Isaac Albert, ha explicat que hi ha una reserva de dos milions d'euros per destinar a efectes de la Covid-19. En aquest sentit, es destinaran 100.000 euros a cobrir una línia de subvencions a la taxa del Mercadal per donar resposta als paradistes. D'altra banda, els 143.000 euros restants aniran a reforçar el programa de Nadal, ja que "entenem que aquest serà un Nadal important i volem donar suport al sector". 

Una altra de les propostes que ha tingut el suport, en bloc, dels respresentants polítics terrassencs ha estat la presentada pel Casal de la Dona de Terrassa i pel Col·lectiu Feministes Terrassa per fer un mural de dones de la ciutat. 

Entre les propostes de resolució destaquen l'acord unànime per l'eliminació dels peatges de la C-16 entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa. Una moció de Tot per Terrassa que recull precisament l'anhel que el Consell Comarcal del Vallès Occidental va expressar per la gratuïtat de l'autopista. 

En junta de portaveus s'ha aprovat promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per a la defensa dels drets humans i restaurar la placa commemorativa de la façana principal del Mercat de la Independència. 

Finalment, el regidor d'Esports, Miguel Àngel Moreno, ha anunciat que els esportistes de la ciutat que han participat als Jocs Olímpics de Tòquio, rebran la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu. En total, 10 esportistes, que en diferents disciplines han portat el nom de Terrassa a la capital nipona. En concret són els jugadors d'hoquei Marc Boltó, Albert Beltran, Júlia Pons i Clara Ycart: Daniel Olmo en futbol; les waterpolistes Beatriz Ortiz, Maria del Pilar Peña, Álvaro Granados i Bernat Sanahuja; a més de Montserrat Alcoba per halterofilia.