ERC Terrassa impulsa un acord municipal per frenar l'abús de les companyies elèctriques

Els republicans també porten al ple municipal una proposta perquè de Terrassa tingui un posicionament clar com a ciutat d'acollida de persones provinents de l'Afganistan

Isaac Albert és el portaveu d'ERC Terrassa.
Isaac Albert és el portaveu d'ERC Terrassa. | Adrià Costa
A.M
21 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:27h
El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) de Terrassa porta al ple municipal d'aquest divendres 24 de setembre diverses propostes de resolució que tiraran endavant per l'acord amb el soci de govern, Tot per Terrassa (TxT) i en alguns casos, també amb la resta de grups polítitics. 

En aquest sentit, els republicans plantegen la necessitat de posicionar Terrassa en contra de l'abús desmesurat i especulació de les companyies elèctriques. El recent increment del preu de la llum fa que ERC plantegi reestructurar el mercat energètic per garantir un preu just, ampliar la cobertura del bo social i que es reforci les ajudes als municipis perquè es pugui donar resposta a les necessitats socials derivades de l'abús de les elèctriques. 

També a l'àmbit econòmic, ERC insisteix en retornar a l'IVA reduït del 10% pel sector de les perruqueries, barberies i centres d'estètica. Una petició que el ple ja va realitzar fa un any per afavorir la recuperació d'aquest sector però que no ha rebut resposta per part de l'estat espanyol. Ara, amb propostes no de llei aprovades al Congrés dels Diputats en la mateixa línia, "s'exigeix l'aplicació d'una mesura necessària i amb un suport majoritari".

Els republicans tindran el suport de tots els partits en la proposta per definir Terrassa com a ciutat d'acollida i solidària amb les persones refugiades provinents de l'Afganistan. En aquesta línia, s'expressa la necessitat que el govern espanyol faciliti recursos per poder realitzar l'acolliment amb les màximes garanties. Finalment, Esquerra Republicana planteja un acord de suport a la taula de diàleg entre els governs de Catalunya i l'estat espanyol.