Cs Terrassa exigirà que l'Ajuntament garanteixi el 25% dels continguts educatius en castellà

Han presentat una moció pel ple municipal d'aquest divendres

La regidora de Cs, Isabel Martínez, en roda de premsa.
La regidora de Cs, Isabel Martínez, en roda de premsa. | Cedida
A.M
21 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:23h
El grup municipal de Ciutadans Terrassa vol que l'Ajuntament compleixi amb les resolucions del TSJC en matèria d'equitat lingüística i garanteixi que el 25% dels continguts educatius s'ofereixen en castellà. La regidora de la formació taronja, Isabel Martínez, considera que "el paper de la llengua espanyola a les escoles catalanes ha de ser el d'una llengua oficial i en cap cas el de llengua estrangera". 

És per això, que el partit ha presentat una moció al ple municipal d'aquest divendres 24 de setembre on s'exigeix que "l'Ajuntament de Terrassa informi als centres educatius i a les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)". “Atès que aquest ajuntament assumeix com a pròpies competències en matèria educativa, no pot restar al marge” ha sentenciat Martínez.

Cs també presentarà altres mocions per debatre. Una on es proposa que el govern espanyol "no instauri el cobrament en autovies i autopistes després de la seva liberalització”. L'altra perquè, en el context de les futures obres de restauració de les façanes del Mercat de la Independència, "es realitzin les gestions siguin necessàries per a restaurar la placa commemorativa de la façana principal”.