coronavirus

La UAB avalua els desperfectes del macrobotellot en uns 50.000 euros

Precisa que la majoria del cost s'ha destinat al pagament d'hores extres de personal de seguretat i neteja

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 16:23 |
L'estat en el qual va quedar el campus de la UAB | ACN (Cedida per @xiuxiuejam)
La factura del macrobotellot, celebrat la nit de divendres i matinada de dissabte a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ascendeix fins a uns 50.000 euros, segons han confirmat des de la universitat, que ha condemnat aquests fets per la derive "en actes incívics i robatoris, i va deixar un campus molt brut i amb diverses destrosses".

Un cost que, tal com han precisat des de la UAB, ha estat per pagar les hores extres dutes a terme pel personal de seguretat i de neteja durant tot el cap de setmana. Per una banda, per garantir la tranquil·litat i, per l'altra, per recollir la brossa acumulada per tot el campus. També per pagar els desperfectes en vidres, portes, papereres i d'altres destrosses, incloent els que van patir a la Vila Universitària.


D'aquesta manera, aquests 50.000 euros s'han de sumar als 4.000 que va calcular Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb atacs a cinc portes de les màquines validadores d’accés i sortida de les estacions Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat. A més, es van fer pintades a l’interior d’un tren i es van ocasionar danys en els seients d'un altre.

La UAB ha qualificat l'actitud dels assistents de "totalment incívica i irresponsable" i especialment en un context de pandèmia i ha recalcat que "no es poden repetir. No és just per aquesta universitat ni per cap dels membres que hi viuen i hi treballen". En aquest sentit, ha precisat que s'ha obert "una reflexió profunda amb les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur".
Durant la celebració d'aquesta macrobotellot s'hauria produït una agressió sexual a una jove de 18 anys i que els Mossos d'Esquadra ho estan investigant. A més, el rector de la UAB, Javier Lafuente, aquest cap de setmana va assegurar tenir constància d'una altra, de caràcter homòfob, però que no s'ha presentat la pertinent denúncia.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació