​Llum verda a la «recuperació i modernització» del Mercat de la Independència

Gairebé 1,5 milions d'euros per actuar sobre les cobertes i les façanes

Mercat de la Independència
Mercat de la Independència | Gala Espín
A.H.
17 de setembre del 2021
La Junta de Govern ha aprovat inicialment el projecte per a la “recuperació i modernització” del Mercat de la Independència, tal com ho ha explicat el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert. Es tracta d’una autorització per actuar a les cobertes i les façanes i compta amb un pressupost d’1.495.507,90 euros i amb un termini d’execució de set mesos quan es licitin les obres.

La finalitat d’aquests treballs és adequar les deficiències detectades que arrossega d'origen i aprofitar els treballs per condicionar el recinte dins els paràmetres d’eficiència tèrmica actual i suposi un millor confort per als treballadors i els usuaris.

Les intervencions previstes consistiran, entre d’altres, en la retirada de fibrociments a la coberta i homogeneïtzar-la, així com impermeabilitzar-la; la supressió de totes les canalitzacions exteriors amb PVC i substituir-les per nous sistemes de canaló i d’aquesta manera, s’evitaran baixants per davant del parament de lluerna.

El Mercat de la Independència, construït entre 1904 i 1908 per Antoni Pascual i Carretero i Melcior Vinyals i Muñoz, es troba catalogat dins el Pla Especial de Patrimoni Històric-Artístic de Terrassa 1986.