​Terrassa destina 200.000 euros en 28 projectes d’arts escèniques, música i arts visuals

El programa Terrassa Crea té per objectiu promocionar la cultura a la ciutat

A.M
17 de setembre del 2021
Exteriors del Teatre Alegria de Terrassa.
Exteriors del Teatre Alegria de Terrassa. | Cedida
Terrassa Crea, una iniciativa de suport econòmic al sector professional artístic impulsada per l’Ajuntament de Terrassa ha ofert subvencions a un total de 28 projectes culturals per valor de 200.000 euros. 

Fins a 17 dels projectes, vinculats a diverses disciplines (arts escèniques, música, arts visuals o literatura i pensament) es podran veure aquesta mateixa temporada dins de les temporades artístiques professionals de l’Ajuntament de Terrassa o dels cicles propis del servei municipal de Promoció i Difusió Cultural.

Terrassa Crea és la resposta de l’Ajuntament de Terrassa davant la necessitat d’impulsar línies de suport, per tal que la formació, el talent i la creació artística trobin espais per a la consolidació de projectes que contribueixin a la millora de l’expressió cultural de la societat.

La convocatòria dels ajuts va comportar la presentació de 67 sol·licituds, dels quals se’n van admetre 28 i se’n van desestimar 39 després de l’avaluació dels projectes. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha destacat que “Terrassa Crea vol potenciar la investigació i la producció de pràctiques artístiques contemporànies".

Per Boladeras, "la voluntat d’aquest Govern és que aquesta nova línia de subvencions de projectes culturals de ciutat no sigui un fet excepcional, només per a aquestes vint-i-vuit propostes creatives de diversos àmbits, sinó que es mantingui dins de les subvencions
ordinàries que es destinen a les entitats culturals". Pots consultar aquí a tots els projectes que han rebut la subvenció: https://www.terrassa.cat/noticies/noticia-terrassa-crea-ofereix-suport-economic-a-un-total-de-28-projectes-d-arts-esceniques-musica-i-arts-visuals