política municipal

Junts critica que el govern de Terrassa governi «a cop de titular»

Meritxell Lluís ha fet un repàs dels principals temes que estan aturats

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 14 de setembre de 2021 a les 18:25 |
Meritxell Lluís durant la roda de premsa de Junts per Terrassa. | Cedida
Junts per Terrassa ha iniciat el curs polític fent una crítica al govern en relació a alguns projectes que no s'estan efectuant. En una roda de premsa, aquest dimarts 14 de setembre al matí, la portaveu del grup municipal, Meritxell Lluís, ha etzibat que "el govern governa a cop de titular". 

Un d'aquests temes que estan aturats és el servei de menjadors escolars. Lluís ha recordat que l'actual govern va dir que el municipalitzaria però un revés judicial ho ha aturat. "No sabem ni com ni quan acabarà tot plegat, estem igual que l'any passat", ha criticat. Des de Junts reiteren que no estan ni a favor ni en contra de municipalitzar o externalitzar el servei. "El que nosaltres volem és que aportin un millor servei i una millora en la prestació i en la qualitat", ha afegit. 


En aquest sentit, la portaveu del grup municipal ha explicat que un estudi que es va fer deia que municipalitzar el servei seria un risc pressupostari per l'Ajuntament. Però el govern diu que el 2023 es tornarà a estudiar la municipalització. "Generen falses expectatives".  

"El problema de tot plegat és que aconseguim que es facin estudis per mirar quina és la millor manera de prestar un servei i el govern els utilitza o no en funció de la seva voluntat". Ha posat per exemple el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Terrassa, que podia ser municipalitzat però finalment es farà un concurs. 


També ha criticat que encara estan en marxa els processos de licitació del transport públic, del Servei d'Atenció Domiciliària i ha lamentat la falta de manteniment i d'accions per millorar la ciutat o l'execució de propostes de resolució aprovades. 

"No es pot sortir amb grans titulars i no explicar la lletra petita" ha insistit Lluís. Per Junts la desaparició del grau de comerç posa en perill l'Escodi i ha lamentat que la pandèmia s'utilitzi "massa vegades com excusa". En aquest sentit, Junts considera "vergonyós que s'utilitzi la pandèmia per no commemorar els fets del 4 de setembre de 1714 i l'11 de setembre; són ganes de fer desaparèixer la memòria històrica de ciutat i de país". 

Lluís ha tingut un record per la situació personal de l'alcalde Jordi Ballart i la seva parella en relació amb la leucèmia del seu fill. 

 

Participació