1 de 10

S'amplia l'FP al Vallès Occidental per atendre l'increment de la demanda

Els cursos de Formació Professional a la comarca sumen 856 nous alumnes en comparació al setembre passat

S'amplien els grups de Formació Professional al Vallès | Educació.
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 18:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'extraordinària demanda per cursar graus de Formació Professional a Terrassa però també arreu de la comarca ha fet moure fitxe a Educació. El departament de la Generalitat ha anunciat que s'obriran 13 nous grups per donar resposta a l'incerment de sol·licituds registrades enguany. 

Segons ha detallat aquest divendres la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, al curs que arrencarà dilluns hi haurà 9 grups nous a cicles de Grau Mig, 3 a modalitats de Grau Superior i 1 a ensenyaments artístics de Grau Superior. Pel que fa al nombre global d'alumnes que aquest curs han optat per fer estudis de Formació Professional a la comarca, n'hi ha 856 més que ara fa un any, amb un total d'11.823.


Fons ha destacat que el 80% dels cicles formatius del Vallès Occidental s'impartiran en modalitat dual i que bona part de l'increment de la demanda als cursos de Formació Professional prové d'alumnes majors de 20 anys. Ha destacat un treball "incansable" d'última hora per part d'Educació per donar-hi resposta amb la creació de 13 nous grups en aquelles especialitats més sol·licitades.

Així, hi ha nous grups d'FP de Grau Mitjà per estudiar el cicle de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure de l'INS de Badia i també als cursos de Cures auxiliars d'infermeria als instituts La Ferreria de Montcada, Castellarnau de Sabadell i Investigador Blanxart de Terrassa.


També s'han creat més grups als cicles formatius d'Atenció a les persones dependents dels instituts d'FP de Sant Cugat i La Ferreria de Montcada, a Sistemes microinformàtics i xarxes dels instituts l'Estatut de Rubí i Nicolau Copèrnic de Terrassa, i a Gestió administrativa de l'institut de Terrassa.

Pel que fa a cicles de Grau Superior, hi ha tres grups nous a Direcció de cuina de l'Institut d'FP de Sant Cugat, a Higiene Bucodental de La Ferreria de Montcada i a Energies Renovables del Santa Eulàlia de Terrassa. També hi ha un grup nou d'ensenyaments artístics superiors: al cicle Gràfica publicitària de l'institut Jaume Mimó de Cerdanyola.


Pel que fa a l'ampliació de l'oferta de la resta de l'educació post-obligatòria, hi ha 3 nous grups de Programes de Formació i Inserció (PFI), 1 a Itinerari Formatiu Específic (IFE), 3 a Formació Professional Bàsica (FPB) i 2 a Cursos d'especialització. També hi ha 11 nous grups a Batxillerat.

En relació al conjunt d'oferta d'FP, Educació ha destacat aquest divendres l'aposta "singular" que s'ha fet al Vallès Occidental per a què el 80% dels cursos s'imparteixin en formació dual. "Hem de seguir potenciant-ho per fer-ho créixer", ha recalcat Fons en una convocatòria de premsa telemàtica en què no s'han admès preguntes dels periodistes.

Participació