1 de 10

Aquestes són les mesures Covid-19 que s'aplicaran a les escoles de Terrassa

La mascareta seguirà sent obligatòria però ja no caldrà confinar els grups vacunats

La mascareta seguirà sent obligatòria | Adrià Costa
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 7 de setembre de 2021 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim dilluns 13 de setembre, prop de 40.000 infants i joves tornaran a les escoles de Terrassa. Una tornada encara marcada per la pandèmia de la Covid-19 però amb canvis importants respecte els protocols. La millora de les dades i l'increment de la vacunació permetrà flexibilitzar algunes mesures.

És per això, que ja no es pendrà la temperatura a l'entrada dels centres però encara caldrà portar mascareta. A més a més, el curs 2021-22 gaudirà de ràtios de fins a 22 alumnes a primària i de 23 als centres de màxima complexitat. 


Com ja es va fer l'any anterior, els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin, i per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes. Amb tot, no s’hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa encara que hagin sigut contacte estret d’un positiu. 

A les zones comunes, com els patis, ja es podran compartir entre diferents grups i si a l’espai exterior hi ha un únic grup de convivència podran anar sense mascareta. També es permet a les famílies poder entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.


També es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Finalment, les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.


[notiica]78897[/noticia]

 

Participació