Tot a punt pel TNT, el festival d'art contemporani de Terrassa

Se celebra entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre

Un espectacle del TNT
Un espectacle del TNT | TNT
A.M
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:34h
Terrassa està preparada per acollir una nova edició del festival Terrassa Noves Tendències (TNT). Transversalitat, descentralització i situar Terrassa com a ciutat capdavantera de l'art contemporani. Són els tres trets que va destacar la regidora de Cultura de Terrassa, Rosa Boladeras, durant la presentació de la 14a edició del festival que se celebrarà entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre. 

Enguany, el cartell el formen 22 espectacles -11 dels quals estrenes- de companyies i artistes catalans i espanyols, la meitat dels quals actuaran en streaming. La directora, Marion Betriu, ha destacat l'"esperit crític" del festival per denunciar, entre d'altres, que "la crisi sanitària remet, però la resta de crisis augmenten". Per això, la imatge d'aquesta edició del TNT és el fong, per representar el concepte "florir": atendre el malestar a la necessitat de canviar la manera de viure i la perspectiva a través de les arts vives.

Per a la present edició es posen a la venda 3.100 entrades amb uns preus que oscil·laran entre els tres i els onze euros. A banda del Centre, destaca la celebració d'espectacles en altres districtes de la ciutat, com Ca n'Anglada o Sant Pere. Alguns dels artistes que actuaran al TNT 2021 són Aurora Bauzà i Pere Jou, Mercedes Peón, Glòria Ribera, El Conde de Torrefiel, María Jérez i Edurne Rubio i col·lectius com Las Huecas, Urati Laboratori i Vértebro, que han estat residents durant l'any.

Segons Betriu, l'any passat, el festival es va celebrar "com es va poder", però enguany, amb 360.000 euros de pressupost, 10.000 més que l'any passat, s'han pogut portar "moltes i bones creacions". Entre aquestes hi ha sis artistes i col·lectius residents, als que s'ha donat suport de manera regular amb relació al seu desenvolupament. Hi destaquen, també diversos espectacles per a nens.