Sarai Gascón, plata als 100 metres lliures dels Jocs Paralímpics

La terrassenca assoleix així la seva setena medalla des de Pequin 2008

La nedadora egarenca era una de les favorites a la competició.
La nedadora egarenca era una de les favorites a la competició. | Twitter @esportscat
Redacció
31 d'agost del 2021
Actualitzat el 02 de setembre a les 10:56h

La terrassenca Sarai Gascón arribava als Jocs Paralímpics de Tòquio com una de les favorites per tornar amb una medalla en natació. Després de sis medalles en tres jocs, arribava al Japó amb ganes d'ampliar el seu palmarès. I així ha estat: ha aconseguit la plata als 100 metres, en la categoria S9.

Als seus 28 anys, volia aconseguir el seu primer or, que se li segueix resistint. Per això ha sortit amb empenta, tot i que a la segona meitat Sophie Pascoe s'ha col·locat en primera posició per acabar guanyant l'or. Gascón ha acabat segona a només quatre dècimes de la neozelandesa. A la mateixa prova ja va guanyar el bronze a Londres 2012 i la plata a Rio 2016.

Amb aquesta, Gascón ja ha aconseguit sis medalles de plata i una de bronze des del seu debut, amb 16 anys, als Jocs Paralímpics de Pequín, el 2008. El també terrassenc Jordi Ruiz, de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, podria portar una altra medalla a la ciutat, i és que l'equip es manté viu i amb opció de medalla, entre les vuit seleccions que han assolit els quarts de final.