Així serà la commemoració dels fets de setembre de 1713 a Terrassa

La Marxa de Torxes serà substituïda per un acte d'homenatge a la plaça Vella

Presentació dels actes de commemoració dels fets de 1713 a Terrassa.
Presentació dels actes de commemoració dels fets de 1713 a Terrassa. | Òmnium Terrassa
Redacció
02 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:27h

Terrassa tornarà a commemorar, un any més, el saqueig i incendi de la ciutat del 1713, durant la Guerra de Successió, i les persones que van defensar la ciutat. En aquesta 11a edició, que organitza un cop més Òmnium Terrassa, la tradicional Marxa de Torxes ha estat suspesa per la Covid-19 i en el seu lloc s’organitza un acte d’homenatge als herois de 1713.

La celebració tindrà lloc el 5 de setembre a partir de les set de la tarda, a la plaça Vella. La lectura del manifest anirà a càrrec de l'exconseller Josep Rull, i vindrà seguida d'actuacions de cultura popular, com  el Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers, i els Cantaires del Raval.

Degut a la situació sanitària, l'aforament de l'acte serà limitat, en un espai perimetrat amb control d'accessos i respectant la distància, amb higiene de mans i mascareta obligatòries. Consulta tots els detalls de l'acte sota aquestes línies.

A banda, el Claustre del Convent de Sant Francesc acull aquest dissabte el concert "Cançó de la nostra memòria", a càrrec de la soprano terrassenca Anna Farrés i l'arpista Esther Piñol. S'hi interpretaran obres principalment d'autors catalans, però també espanyols i francesos. L'entrada és gratuïta a través d'aquest enllaç. A causa de la Covid-19, no es llegirà el tradicional manifest durant el concert, que es publicarà a la pàgina web municipal i a les xarxes socials institucionals.