Drogues

«Informacions anònimes» fan caure una banda criminal al Vallès Occidental

La policia espanyola ha detingut sis persones d'una xarxa que elaborava i distribuïa drogues per tota la comarca

per S.B., Vallès Occidental, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 10:59 |
Pla obert de la droga i els diners intervinguts per la Policia Nacional. | ACN
Agents de la policia espanyola han detingut aquesta setmana a Barcelona i Barberà del Vallès (Vallès Occidental) sis persones que es dedicaven a l'elaboració i venda de cocaïna, heroïna i marihuana. Després d'escorcollar sis pisos i decomissar més d'un quilo de cocaïna, 225 grams d'heroïna, 45 plantes de marihuana, una pistola simulada i 20.000 euros en efectiu, el cos considera la banda desarticulada. 

La investigació va donar el tret de sortida quan van arribar unes informacions anònimes que alertaven sobre la possible implicació d'un veí de Barberà del Vallès en la venda de droga. Després d'identificar la persona, que tenia diversos antecedents policials, es va determinar la implicació de cinc persones més. Una subministrava la droga a l'investigat, és a dir, tindria funcions de 'proveïdor', i les altres quatre serien les encarregades de la compravenda. El veí de Barberà era qui distribuïa les substàncies entre una àmplia cartera de compradors.


Al llarg de la investigació, els policies també es va detectar un pis a Barcelona regentat per una parella on acudien els investigats de forma assídua i que era una 'guarderia' i 'cuina' de droga, és a dir, el feien servir per emmagatzemar i elaborar substàncies estupefaents.

La investigació va culminar a principis de juny amb la detenció dels sis implicats i se'ls atribueix delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes. En el dispositiu de detenció també van intervenir unitats especialitzades de guies canins juntament amb la Unitat d'Intervenció Policial (UIP).

 

Participació