Dues empreses recorren la decisió final i paralitzen el procés de licitació del servei de menjador escolar de Terrassa

SERHS Food, una de les demandants, seguirà gestionant el servei fins que el Tribunal resolgui la situació

M.S.
25 d'agost del 2021

L'Ajuntament de Terrassa ha hagut de paralitzar el procés de licitació del servei de menjador a les escoles públiques de la ciutat, que havia d'entrar en vigor al curs 2021-2022. Dues empreses participants, SERHS i Mediterranea de Catering, han imposat un recurs cadascuna contra l'adjudicació del servei a la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai).

En aquest context, la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha garantit que el 13 de setembre, quan comença el curs escolar, el servei de menjador "està garantit", però amb la mateixa empresa que fins ara i amb les condicions anterior. Això significa que SERHS, una de les demandants, gestionarà el servei. En la mateixa línia, Ciurana lamenta que aquest fet situa els menjadors "en un escenari indesitjat" tenint en compte que "suposarà perdre tot un curs sense poder assolir la millora que suposa la nova licitació".

Fundesplai va guanyar el concurs públic, de dos anys de duració i més de 12 milions de pressupost, en ser considerada l'única que reunia totes les condicions. Els serveis municipals no van poder acreditar la sostenibilitat econòmica de la proposta de SERHS, i Mediterranea de Catering no va aportar la documentació relativa al projecte educatiu. Per aquests motius, van ser desestimades.

Ara, tot i que Teresa Ciurana assegura que "els serveis tècnics de l’Ajuntament han fet bé la seva feina", les dues empreses demandants demanen que s'admeti la seva candidatura, i a més, SERHS demana que se li torni a adjudicar el servei, ja que la seva exclusió del procés ha estat un "error d'apreciació". El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que ha acceptat el recurs de les dues empreses, pot tardar entre sis i vuit mesos a prendre una decisió al respecte.