Arrenquen els Jocs Paralímpics de Tòquio amb representació destacada de Terrassa

La nedadora Sarai Gascón, el basquetbolista Jordi Ruiz i l'aixecadora Montse Alcoba intentaran portar una medalla a la ciutat

M.S.
24 d'agost del 2021
Actualitzat el 25 d'agost a les 11:51h
Sarai Gascón buscarà el seu primer or als seus quarts Paralímpics.
Sarai Gascón buscarà el seu primer or als seus quarts Paralímpics. | CN Terrassa
Després d'uns Jocs Olímpics arriben els Jocs Paralímpics, una cita en què esportistes amb discapacitat d'arreu acaparen tota l'atenció i demostren el seu potencial en tota mena de proves atlètiques, de natació o esports d'equip. 

Els jocs Paralímpics de Tòquio van començar aquest dimarts, 24 d'agost, amb la cerimònia d'inauguració, i se celebraran a la capital japonesa fins al 5 de setembre. Enguany, la representació de Terrassa a la cita la protagonitzen tres esportistes: la nedadora Sarai Gascón, el jugador de bàsquet amb cadira de rodes Jordi Ruiz i l'aixecadora de pes Montse Alcoba.

Gascón, als seus quatre paralímpics, té entre cella i cella aconseguir el seu primer or. Al seu palmarès, fins ara, hi consten cinc plates i un bronze. Enguany participarà als 100 braça, amb què debutarà el dijous 26, i als 200 estils, als 100 papallona, als relleus 4x100 estils i als 100 metres lliures.

Ruiz, als seus segons Paralímpics, buscarà la seva segona medalla, després de penjar-se la plata als Paralímpics de Río del 2016. L'equip espanyol de bàsquet amb cadira de rodes debuta aquest dimecres contra Corea del Sud.

Montse Alcoba, en canvi, debuta, amb 40 anys, a la competició. Natural de Sabadell, forma part del Club de Peses Terrassa, i competeix en halterofília (aixecament de barres) des de fa només quatre anys. La prova de -79 quilos en què participi se celebrarà el diumenge 29 d'agost.