Terrassa activa el Pla d'Emergència Municipal per risc elevat d'incendi forestal

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es manté tancat per carretera en el terme de Terrassa

Els Bombers, durant l'incendi a la Cogullada a principis de juliol.
Els Bombers, durant l'incendi a la Cogullada a principis de juliol. | Cedida
LaTorre
11 d'agost del 2021
Actualitzat el 12 d'agost a la 13:51h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat aquest dimecres el Pla d'Emergència Municipal en nivell d'alerta per l'alt risc d'incendi forestal al municipi. La decisió ha estat presa després de l'activació del Pla Alfa 3 per part dels Agents Rurals per risc extrem de foc.

El Pla d'Emergència Municipal contempla el contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), el reforç de la vigilància a l'entorn forestal de la ciutat i el tancament provisional de les zones de lleure. També es manté tancat l'accés motoritzat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac en el terme de Terrassa.

En aquesta situació de risc, les autoritats demanen a la ciutadania que evitin accedir a les zones forestals per l'elevat risc d'incendi, que extremin la vigilància en zones forestals i que truquin immediatament al 112 en cas de veure una columna de fum. 

Pel que fa a l'episodi de calor que es preveu que pugui deixar temperatures superiors als 36,4 graus entre les 14h i les 20h, l'Ajuntament ha activat els protocols d'actuació i els consells adreçats a la ciutadania. La Policia Municipal col·laborarà estretament amb els Serveis Socials i la Creu Roja per fer un seguiment dels col·lectius i persones més vulnerables, i s'han activat les recomanacions d'autoprotecció de tot el personal municipal que treballa a l'aire lliure. 

L'Ajuntament també ha previst punts d'acollida amb aire condicionat o de refresc a l'aire lliure: la Biblioteca Central i les biblioteques de districte 3, 4 i 6; i recorda que al mes de juny es van instal·lar diversos sistemes nebulitzadors de baix consum d'aigua a diversos espais públics, que funcionen de 12h a 18h cada dia, amb intervals de mitja hora.