càncer

La terrassenca Ester Lizandra impulsa una campanya per investigar sobre la metàstasi

Ha presentat el projecte aquest dimarts a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart

per La torre del Palau, 11 d'agost de 2021 a les 09:31 |
Ester Lizandra es reuneix amb Jordi Ballart i Mònica Polo | Rafel Casanova
Ester Lizandra és una veïna de Terrassa, col·laboradora de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, que ha impulsat la campanya Vida per elles: Suma't al #RepteMetàstasi, amb l'objectiu de recaptar cinc milions d'euros per accelerar la recerca sobre la metàstasi i combatre-la "captant nou talent, adquirint tecnologia capdavantera i habilitant nous espais de laboratori". 

Segons explica l'IRB, la campanya neix del convenciment que "junts - pacients, investigadors, metges, administracions, empreses, fundacions i tota la societat - aconseguirem els recursos, l'energia i l'esperança necessaris" per guanyar la partida al càncer.


I és que la metàstasi continua essent responsable del 90% de les morts per càncer, tot i els avenços en recerca oncològica dels últims anys: "Coneixem bé els tumors i sabem com tractar-los, però encara ens queda molt camí per diagnosticar, prevenir i curar la metàstasi". 

Lizandra es va reunir ahir amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Salut, Mònica Polo, per conèixer de prop el projecte impulsat per l'IRB. 


Per col·laborar amb la campanya, l'Institut de Recerca Biomèdica ha obert una plataforma de donatius econòmics, que es poden fer a través de la web dedicada al projecte, o bé adquirint marxandatge divers - polseres, samarretes, llibres, packs preparats... - o bé creant una campanya de recaptació de fons per a la causa. Actualment hi ha dues campanyes ja actives, una de grups de running per a persones que han patit càncer i que destinaran els beneficis de la venda de samarretes al Repte, i Histografia, una col·laboració artística sobre la histopatologia.

 

Participació