Les reparacions i noves connexions a la xarxa de clavegueram es tramitaran directament amb l’Ajuntament

El nou servei ofert pel consistori facilitarà les obres amb uns preus més econòmics

Renovació de canonades
Renovació de canonades | AjSFB
M.R.
05 d'agost del 2021
Des del passat mes de juny, la ciutadania pot tramitar directament amb l’Ajuntament les obres de reparació o connexió a la xarxa pública de clavegueram. D’aquest manera, executar els treballs amb el Consistori li permetrà tenir un major control dels accessos a la claveguera pública. A més, la contractació de les obres es farà d’acord amb els preus públics vigents.

Els tràmits per fer la sol·licitud es poden realitzar de dues maneres, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o personant-se a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana municipal. Un cop rebuda, el Servei d'Urbanització i Obra Pública Municipal concertar la visita amb la persona sol·licitant i elabora un informe tècnic de l'actuació que inclou el cost estimat de l'obra d'acord amb els preus públics vigents.

Per iniciar les obres, la persona sol·licitant haurà de pagar el cost estimat dels treballs. Quan s’hagi efectuat el pagament, el Servei d'Urbanització i Obra Pública comunicarà a l'empresa adjudicatària que ja pot iniciar les obres, que es realitzaran un termini màxim de 30 dies naturals. Un cop acabades, i en cas que hi hagi algun cost addicional a l’inicialment previst, la persona interessada haurà de pagar la diferència en un termini de cinc dies hàbils.

Encara es pot demanar llicència d'obres
De totes maneres, la seu electrònica encara permetrà la possibilitat de sol·licitar una llicència d’obres menors de serveis i instal·lacions per executar aquest tipus de treballs. En aquest cas  la persona sol·licitant ha de pagar les taxes i impostos corresponents i el cost de l’obra. A més, haurà de dipositar una fiança per garantir la correcta execució de l’obra.