incendis forestals

L'Ajuntament arranja una part de la franja perimetral de Les Martines

Els treballs tenen l'objectiu de prevenir el risc d'incendis i garantir la seguretat de les persones, els habitatges i les infraestructures

per M.C., Terrassa, Catalunya | 6 d'agost de 2021 a les 13:32 |
Imatge d'un incendi a Les Martines, a principis de juliol | Anna Mira
L'Ajuntament de Terrassa realitzarà, durant aquest mes d'agost, els treballs d'arranjament d'una part de la franja de Les Martines, amb una superfície total de 18,61 hectàrees. El cost d'aquestes tasques, que s'allargarà uns tres mesos, serà de 39.960,41 euros.

L'actuació consistirà a reduir la densitat arbòria fins als 150 peus per hectàrees, amb poda vertical dels troncs i estassada del sotabosc al sector oest de la urbanització per protegir la zona de possibles incendis forestals


Així, el Consistori dona resposta a la demanda veïnal i també vol garantir la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures de la urbanització davant del perill d'incendi, que aquest any és especialment elevat per les condicions climàtiques i l'estat de la vegetació.

Per definir l'espai de les actuacions s'han valorat les zones amb major risc d'incendi, segons la càrrega de combustible i l'estructura de l'estrat arbustiu i arbori, la proximitat a vies de comunicació i nuclis habitats; i en un segon projecte es definirà l'arranjament a la totalitat de la franja perimetral de Les Martines, ja durant la tardor.


Pròximament s'iniciarà el tràmit administratiu per poder fer l'arranjament de franges perimetrals a dues urbanitzacions més, El Molinot i Can Gonteres, que es preveu que es puguin iniciar a la tardor del 2021, i que tindran un cost total de 82.000 euros.

 

Participació