mobilitat

Terrassa ja disposa d'un Pla d'accessibilitat

La Diputació de Barcelona ha lliurat el document a l'Ajuntament, un treball que identifica les barreres de mobilitat i proposa solucions de millora

per Marta Casas, Terrassa, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 16:00 |
El treball també permetrà donar compliment a la Llei d'accessibilitat | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha elaborat i lliurat a l'Ajuntament el Pla d'accessibilitat a la via pública i els transports del municipi de Terrassa. Un treball que té l'objectiu bàsic inventariar i identificar les barreres de mobilitat de les persones i pressupostar i planificar-ne l'eliminació.

A més, també s'estableix un pla de prevenció, que defineix els criteris per a les intervencions en obra nova o de reforma que es duguin a terme en el municipi, tenint aspectes com la millora de cara a l'autonomia dels diversos col·lectius, com les persones amb diversitat funcional o la gent gran.


Aquest inventari inclou tot el nucli urbà del municipi, definint l'estat de l'accessibilitat i la magnitud del problema en cadascun dels casos. El document proposa actuacions a realitzar, així com un pressupost per fases, a més de donar eines com a indicadors de resum de cadascun dels punts, plànols generals i plànols de solucions detallades. També inclou un full de resum de les propostes d'actuacions necessàries per planificar i prendre les decisions per part del consistori.

A més d'una directriu d'actuació municipal, aquest treball servirà per donar compliment a la Llei d'accessibilitat.

 

Participació