El programa +Estiu arriba a més de 2.000 infants i joves de Terrassa

Algunes entitats continuaran oferint activitat durant el mes d'agost i setembre

Imatge d'arxiu d'un casal d'estiu
Imatge d'arxiu d'un casal d'estiu | @Dipsalut
Marta Casas
03 d'agost del 2021
Actualitzat a les 9:19h
Divendres passat van finalitzar la majoria dels casals d'estiu organitzats a la ciutat dins del programa Estiu+, organitzats per diverses entitats amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, i dels quals han gaudit uns 2.100 infants i joves de la ciutat. Algunes entitats mantindran l'activitat a l'agost i principis de setembre - amb prop de 500 places més.

Enguany, a més de les entitats de lleure que organitzen els casals tradicionalment, l'Ajuntament ha atorgat subvencions a altres perfils, com l'Associació Juvenil Sarau, al Col·legi Maria Auxiliadora, l'AMPA de l'Escola França i l'AFA Sala i Badrinas, als respectius centres. Una quarta entitat, l'Associació Oliva Blanca, ha fet casals al juliol a l'Escola Roc Alabern i en tornarà a fer a l'agost.

El programa +Estiu es va posar en marxa l'any 2020, per reforçar el vessant educatiu dels casals i afavorir els aprenentatges fora de l'escola, així com la igualtat d'oportunitats educatives; de fet, l'Aliança Educació 360 ha inclòs el projecte a la seva guia Experiències inspiradores locals d'estiu enriquit

Aquest programa ha comptat amb la implicació dels serveis municipals de Joventut, Educació, Capacitats Diverses, Esports i Serveis Socials, i el programa de Projectes Audiovisuals. L'objectiu, doncs, és oferir casals de proximitat arreu de la ciutat i que tinguessin continguts educatius i inclusius, per garantir que cap infant es quedi sense gaudir del lleure estiuenc. És per això que els Serveis Socials municipals han becat totalment o parcialment aquells infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat que ho han sol·licitat.

Pel que fa als tallers educatius organitzats per l'Ajuntament, un total de 34, els casals n'han acollit un total de 185 sessions, que s'han fet en grups reduïts per raons de seguretat sanitària i també per afavorir un entorn propici per treballar el que han estat el fil conductor de totes les activitats: les emocions. Els casals que continuaran en marxa durant el mes d'agost i setembre han demanat un total de 32 sessions de les diverses activitats del Consistori.

El projecte Estiu+ també inclou iniciatives impulsades pels Serveis d'Educació amb la col·laboració d'altres serveis i entitats, i que compten amb el finançament del Pla de Millora d'Oportunitats Educatives

Per exemple, l'Institut Ègara ha acollit el casal Un estiu de cinema, organitzat per l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb 42 alumnes de 10 centres de la ciutat que han fet activitats relacionades amb la narrativa cinematogràfica i els oficis de l'àmbit. Al mateix institut s'ha dut a terme el Hip-hop Education, una proposta que tindrà continuïtat fins al novembre, i que consta d'una programació estable d'activitats al voltant de la cultura hip-hop a càrrec de la cooperativa Versembrant.

Altres activitats de juliol han estat la creació d'un mural antiracista i feminista, tallers del programa Instituts Oberts, els tallers de rock'in i basket beatjocs lingüístics en català i en anglès i un taller d'activitat física. En total hi han participat més d'un centenar d'alumnes d'una dotzena de centres de la ciutat. 

Durant el mes d'agost, 32 alumnes en situació socioeducativa vulnerable de cinc escoles, que han estat seleccionats pels mateixos centres, faran un curset d'iniciació a la natació al Club Natació Terrassa.