El govern de Castellbisbal proposa congelar impostos municipals per al 2022

En cas que s'aprovi la mesura, amb el vistiplau de l'oposició, serà el setè any que no s'incrementen

Marta Casas
31 de juliol del 2021
Ajuntament de Castellbisbal
Ajuntament de Castellbisbal | GSV
El govern de Castellbisbal proposarà una congelació de tots els impostos i taxes municipals per l'any 2022, tant els que afecten les famílies com els que paguen el teixit econòmic i empresarial. Aquesta mesura es proposa en un context de dificultats econòmiques derivades de la pandèmia i els seus efectes.

Joan Playà va argumentar que l'actual situació aconsella congelar els impostos malgrat l'impacte que això suposarà en els ingressos municipals i també l'augment de les despeses fixes, que s'han incrementat de manera continuada en els últims anys (més de 3,1 milions en set anys), és a dir que si s'aprova la mesura tindrà unes conseqüències "molt clares i directes en el pressupost". 

Tot i això, l'alcalde defensa que és viable perquè fa sis anys que l'Ajuntament aplica "una gestió molt més eficient dels pressupostos municipals", i ho exemplifica amb el fet que s'han millorat molts serveis municipals, i també se n'han creat de nous sense haver d'augmentar els impostos a la ciutadania. "Una gestió eficient és aquella que ens ha permès fer més coses amb els mateixos ingressos que tenim des del 2015", ha conclòs Playà.

Ara, els grups municipals de l'oposició hauran d'analitzar la proposta, i l’octubre de 2022 es duran a aprovació les ordenances fiscals. En cas d'aprovar-se, serà el setè any consecutiu que no s'aplicaria cap increment als impostos municipals que afecten l'economia de les famílies.