L’abonament cultural «De Bat a Bat» arriba a Terrassa

Un pagament únic permet visitar de manera il·limitada durant un any 29 museus i monuments catalans

Portes de la promoció "De Bat a Bat" a la plaça Vella de Terrasas.
Portes de la promoció "De Bat a Bat" a la plaça Vella de Terrasas. | Job Vermeulen
Redacció
30 de juliol del 2021
L'Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat ha instal·lat a Terrassa un estand per promocionar la nova targeta cultural "De Bat a Bat". L'abonament té un preu de 30 euros i una durada d'un any que permet l'accés il·limitat a 29 museus i monuments. L'Agència gestiona diversos museus, entre els quals es troba el MNACTEC, i monuments de Catalunya com castells, monestirs i jaciments arqueològics.

Cinc portes obertes situades a la Plaça Vella conviden vianants i persones curioses a entrar a una constel·lació d'espais plens d'art, de cultura i d'història. Cinc portes que s'obren a la descoberta, a móns desconeguts, a la cultura...

Cadascuna de les portes simbolitza un tipus d'espai representatiu del patrimoni del país: jaciments, museus, cases museus, castells, i convents i monestirs. Totes tenen imprès un codi QR a través del qual els visitants poden informar-se de tots els equipaments que formen part del patrimoni cultural gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Estarà a la ciutat fins aquest diumenge 1 d'agost. La setmana vinent viatjarà fins a Tarragona, després d'haver passat per Barcelona, Girona i Lleida.

Es podrà adquirir l'abonament de diverses maneres, a través de la web de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, o físicament a l'estand promocional o a qualsevol dels 38 museus i monuments adscrits a l'Agència menys al MNACTEC, l'Estudi Taller Carles Fontserè i al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros.

Entre els equipaments que es poden visitar n'hi ha 9 a la demarcació de Girona, 10 a la de Barcelona, 8 a la de Tarragona i 2 a la de Lleida.

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural té per missió gestionar el patrimoni cultural de la Generalitat amb criteris d'integritat, sostenibilitat i eficiència. Al mapa interactiu podreu consultar els museus accessibles amb l'abonament cultural "De Bat a Bat".