La Festa Major de l'Aigua i la Llum de Castellbisbal durarà tot el mes d'agost

La fira d'atraccions canviarà d'ubicació per qüestions de mobilitat, seguretat, capacitat i molèsties als veïns

Redacció
30 de juliol del 2021
Actualitzat el 09 d'agost a la 13:05h
Imatge de la fira d'atraccions de Castellbisbal
Imatge de la fira d'atraccions de Castellbisbal | Aleix Mateu/Ajuntament de Castellbisbal
Castellbisbal tornarà a celebrar enguany la Festa Major de l'Aigua i la Llum, amb un nou plantejament per tal de donar compliment a totes les mesures preventives per la Covid-19: la celebració s'allargarà durant pràcticament tot el mes d'agost, i moltes activitats itinerants passaran a ser estàtiques, com ara els correfocs i la Ballera del Capsigrany

El cap de setmana del 20 d'agost es concentraran els actes més tradicionals, com ara les sardanes, les bitlles o les matinades de Festa Major o l'espectacle amb motiu dels 110 anys de la Festa Major de l'Aigua i la Llum que ha preparat la Colla Gegantera.

Les mesures de contenció de la Covid han obligat a suspendre els concerts de gran format i l'horari nocturn. Així, finalment Roba Estesa, Strombers, Portobello i Buhos no actuaran a la Festa Major de Castellbisbal, però l'Ajuntament treballarà per reprogramar-los tan aviat com sigui possible. Una altra activitat que s'ha suspès és la del Tractor, que s'havia plantejat com a Tractor Static CoBeat System.  

En els pròxims dies els veïns de Castellbisbal rebran a les seves cases el programa d'actes, i també es podrà consultar a la web municipal. Pràcticament totes les activitats requeriran reserva prèvia d'invitacions, i el termini per reservar entrades per a les activitats del 6,7 i 8 d'agost s'obrirà el pròxim dilluns, dia 2.

La Fira canvia la seva ubicació habitual
Una altra de les novetats de la Festa de l'Aigua i la Llum serà el canvi d'ubicació de la fira d'atraccions, que enguany s'instal·larà en uns terrenys al polígon industrial Castellbisbal Sud, darrere de la benzinera Castellbisbal, als carrers de romaní i Ginesta. Es tracta de l'únic espai proper al nucli urbà que compleix les mesures necessàries per encabir-hi totes les instal·lacions sense provocar molèsties al veïnat.

La nova ubicació escollida per l'equip de govern, amb el suport dels grups de l'oposició, també permet solucionar els problemes de mobilitat, seguretat i capacitat de l'actual espai que ocupen els firaires. 

En els pròxims dies, l'Ajuntament instal·larà punts de connexió elèctrica i d'aigua, es tancarà i senyalitzarà tot el recinte i s'hi instal·laran lavabos públics i contenidors. També s'estan estudiant possibles mesures de seguretat per a les persones que es desplacin a peu fins al recinte firal a l'hora de creuar la carretera de la variant.

Consulta tota la programació de la Festa Major de Castellbisbal

   Programa de la Festa Major de Castellbisbal by Naciodigital on Scribd