​La nena de 4 anys morta en l'incendi d'un pis a Terrassa estava sola a casa

Els Mossos investiguen el motiu pel qual el company sentimental de la mare de la nena va marxar del pis mentre la dona estava treballant

Imatge de l'interior de l'edifici on ha mort una nena de quatre anys per un incendi.
Imatge de l'interior de l'edifici on ha mort una nena de quatre anys per un incendi. | ACN / Albert Segura
A.M
29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar les causes en què es va originar un incendi en el dormitori d'un pis de Terrassa i en el qual ha mort una nena de 4 anys. Segons la investigació, la menor es trobava sola a l'interior de l'habitatge quan es va declarar el foc, dimecres pels volts de les 19.30 en un dúplex del número 15 del carrer Garcia Humet.

Segons han confirmat fonts properes a la investigació, la porta era tancada amb clau i la petita era a dins, i s'investiga el motiu pel qual el company sentimental de la mare de la nena va marxar del pis mentre la dona estava treballant.

Les mateixes fonts apunten que l'home hauria tornat quan el foc ja estava avançat, mentre que la mare, quan va assabentar-se dels fets, va desplaçar-se fins el lloc i va haver de ser atesa per un quadre d'ansietat. No obstant, encara no s'ha determinat quin va ser el focus de l'incendi.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha estat contundent i ha expressat que "si acaba sent un delicte penal hauran de resposdre davant de la justícia perquè seria un fet molt greu". 

També ha dit que no hi havia cap registre de Serveis Socials, només la petició d'una beca menjador. La família vivia a Terrassa des del mes de març, primer al barri de Can Palet, i des del mes de juny, a l'habitatge on va succeïr el fatal incident. 
 

Minut de silenci per la mort d'una nena en un incendi a Terrassa. Foto: TxT


Els veïns, desallotjats
El consistori ha donat suport també als veïns de l'immoble afectat, on hi ha quatre pisos situats als baixos i set dúplexs, tots situats al primer pis. De tots ells, una família ha passat la nit a l'hotel Don Cándido, mentre que una altra ho ha fet a casa d'uns familiars, i aquest mateix dijous ja poden tornar als seus domicilis.

L'habitatge incendiat ha quedat malmès, sobretot al pis superior, on els dos dormitoris han quedat totalment calcinats. A la planta inferior, el pas dels serveis d'emergències, que van haver d'esbotzar la porta en estar tancada amb clau, i l'aigua acumulada de les tasques d'extinció són el principal testimoni de la tragèdia.

L'estructura de l'edifici, però, no ha patit danys, si bé els veïns dels habitatges adjacents han patit afectacions, com el trencament de vidres per la calor, amb part de la façana malmesa i incidències al sistema elèctric.

L'Ajuntament ha decretat un dia de dol oficial, temps en què la bandera de la ciutat onejarà a mig pal i s'han suspès tots els actes institucionals. Aquest migdia, s'ha fet un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament com a mostra de condol.