Els Bastoners de Terrassa celebren el seu 40 aniversari

La colla ha realitzat tallers en els quals han participat 511 alumnes d’escoles i instituts locals

M.R.
29 de juliol del 2021
Exposició fotogràfica dels 40 anys de la colla de Bastoners de Terrassa
Exposició fotogràfica dels 40 anys de la colla de Bastoners de Terrassa | Bastoners de Terrassa
Els Bastoners de Terrassa estan organitzant diverses activitats per celebrar el 40è aniversari de la recuperació del ball de bastons a la ciutat. La més divulgativa són els tallers que en els últims mesos s'han realitzat per diverses escoles de secundària i Instituts egarencs. Concretament a l'Escola Tecnos, Creixen Terrassa, l'Escola Ramon Pont, l'Institut Escola Sala i Badrinas, l'Institut Escola Pere Viver i l'Institut Montserrat Roig.

En aquests tallers han participat 511 alumnes als quals se'ls hi ha ensenyat un mateix ball, el de les Corrandes, el més característic i ballat per la colla. La idea és que els joves de Terrassa puguin ballar-lo conjuntament independentment del centre on estudiïn. De fet, alguns dels joves han mostrat interès a unir-se a la colla.

Els tallers i xerrades educatives amb els Bastoners de Terrassa continuaran al setembre, amb l'inici del nou curs escolar, a diferents centres educatius infantils i de primària. Amb aquest propòsit s'han creat unes maletes pedagògiques perquè els més petits coneguin i gaudeixin del ball de bastons a l'aula.

A part dels tallers per les escoles de Terrassa, el 10 d'abril es va inaugurar una exposició fotogràfica que pretén donar a conèixer els espais, les persones, la història, les anècdotes i les vivències que han anat succeint a la colla de Bastoners des de la seva creació.