Cultura

Els Bastoners de Terrassa celebren el seu 40 aniversari

La colla ha realitzat tallers en els quals han participat 511 alumnes d’escoles i instituts locals

per M.R., Terrassa, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 10:00 |
Exposició fotogràfica dels 40 anys de la colla de Bastoners de Terrassa | Bastoners de Terrassa
Els Bastoners de Terrassa estan organitzant diverses activitats per celebrar el 40è aniversari de la recuperació del ball de bastons a la ciutat. La més divulgativa són els tallers que en els últims mesos s'han realitzat per diverses escoles de secundària i Instituts egarencs. Concretament a l'Escola Tecnos, Creixen Terrassa, l'Escola Ramon Pont, l'Institut Escola Sala i Badrinas, l'Institut Escola Pere Viver i l'Institut Montserrat Roig.

En aquests tallers han participat 511 alumnes als quals se'ls hi ha ensenyat un mateix ball, el de les Corrandes, el més característic i ballat per la colla. La idea és que els joves de Terrassa puguin ballar-lo conjuntament independentment del centre on estudiïn. De fet, alguns dels joves han mostrat interès a unir-se a la colla.


Els tallers i xerrades educatives amb els Bastoners de Terrassa continuaran al setembre, amb l'inici del nou curs escolar, a diferents centres educatius infantils i de primària. Amb aquest propòsit s'han creat unes maletes pedagògiques perquè els més petits coneguin i gaudeixin del ball de bastons a l'aula.

A part dels tallers per les escoles de Terrassa, el 10 d'abril es va inaugurar una exposició fotogràfica que pretén donar a conèixer els espais, les persones, la història, les anècdotes i les vivències que han anat succeint a la colla de Bastoners des de la seva creació.

 

Participació