Cultura

La Seu d’Ègara acollirà un estudi de les pintures murals romàniques de la ciutat

La jornada es dura a terme el 27 de setembre i se centrarà en el culte a la figura de Tomàs Becket

L'acte es durà a terme a la Seu d'Ègara | Aj. Terrassa
per M.R., Terrassa, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cinquena edició de la Jornada Técnica Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara se centrarà en l’estudi de les pintures romàniques de Terrassa. Són considerades com un dels testimonis més antics de culte a la figura a Tomàs Becket.

L’assassinat per ordre del rei Enric II de l’arquebisbe de Canterbury, Tomàs Becket, va ser el tràgic final de la lluita de poder entre les monarquies feudals europees i l’Església. La mort de Becket va impactar de tal manera al continent Europeu del segle XII que ràpidament va ser canonitzat, fet que va alimentar el seu culte.

La jornada estudiarà diversos temes relacionats amb les pintures com els materials implicats en la seva realització, la tècnica pictòrica i el lloc que ocupa Terrassa en el marc de la pintura romànica catalana.

L’acte gratuït tindrà lloc el dilluns 27 de setembre, de 9 a 19 hores, a la Seu d’Ègara. El termini d’inscripcions estarà obert fins al 20 de setembre i es poden escollir dues modalitats d’assistència, presencial o de manera telemàtica.


L’estudi de les pintures murals romàniques està organitzat pel Museu de Terrassa amb la col·laboració de l'Arxiu Històric de Terrassa, l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, la Parròquia de Sant Pere i el Bisbat de Terrassa.

 

Participació