Ciència i Tecnologia

Un robot implanta per primera vegada una pròtesi de genoll a l'Hospital de Terrassa

Fonts del centre apunten que el mètode ROSA suposa un "prometedor sistema" per a millorar els resultats d'aquesta intervenció

per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 18:59 |
L'Hospital de Terrassa ha esdevingut, aquest mes de juliol, el primer hospital del Vallès i de l'Àrea Metropolitana Nord en què un robot fa una cirurgia per implantar una pròtesi de genoll.  L'operació, duta a terme per la Unitat de Genoll del Servei de Traumatologia del centre, s'ha basat en el mètode Robotic Surgical Assistant (ROSA), que utilitza tecnologia.

Fonts del CST apunten que aquest mètode suposa un "prometedor sistema" per a millorar els resultats d'aquesta operació tenint en compte la "precisió dels talls, la col·locació dels implants i l’equilibri lligamentós" que assoleix. La tecnologia ROSA s'adapta a les necessitats de cada pacient.


El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) realitza anualment 350 cirurgies de pròtesis de genoll. Amb la incorporació del nou sistema, les operacions necessiten menys exposició quirúrgica, de manera que hi ha menys afectació a la zona intervinguda.

Des del centre celebren aquesta fita històrica, i apunten que és resultat de la "tenacitat i cerca contínua de l'excel·lència" per part dels professionals del CST. També hi ha participat la companyia d'implants, cirurgia ortopèdica i traumatologia Zimmer-Biomet.

 

Participació