Escena curiosa al ple municipal de Terrassa: només PSC i Ciutadans hi participen presencialment

Tot per Terrassa, amb quatre regidors confinats, ERC i Junts han optat per participar a la sessió telemàticament

El ple de Terrassa, mig buit durant la sessió d'aquest divendres.
El ple de Terrassa, mig buit durant la sessió d'aquest divendres. | Ajuntament de Terrassa
23 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:38h

El ple municipal de Terrassa d'aquest divendres ha deixat una escena curiosa. La sessió s'havia de celebrar, per segon mes consecutiu, de manera presencial. I s'ha acabat celebrant entre la presencialitat i la telematicitat. Tot per Terrassa (TxT), ERC i Junts han participat en la sessió darrere d'una pantalla. Els regidors de PSC i Ciutadans eren els únics que es trobaven al Saló de Plens de l'Ajuntament.

El motiu del confinament és el positiu d'un regidor de TxT, del que tres més n'han resultat contactes estrets. Aquests últims es troben a l'espera de la prova PCR. Davant d'aquesta situació, que manté quatre dels deu regidors del grup a casa, TxT hauria proposat a la resta de grups fer el ple telemàtic, però PSC i Ciutadans s'hi han negat. Els regidors d'ERC, companys de govern, així com de Junts, sí que han participat al ple de manera telemàtica.

D'aquesta manera, els regidors socialistes i taronges feien les seves intervencions des dels micròfons del saló plenari i els enfocava una càmera. La resta es trobava en una videotrucada, exposada en una pantalla, deixant una escena inimaginable abans de l'inici de la pandèmia. Visualitza sota aquestes línies el Ple Municipal de Terrassa del mes de juliol.


Des del grup municipal de Tot per Terrassa destaquen la "transmissibilitat" de la cinquena onada i apunten que "per responsabilitat" fan el que creuen "més assenyat". En la mateixa direcció, recorden que altres municipis, com Sabadell, Badalona i l'Hospitalet i administracions "mantenen els plens telemàtics"

Aquesta situació ha aixecat polseguera al ple municipal. Regidors com la socialista Eva Candela o Javier González, de Ciutadans, han recriminat a les persones que no eren contactes estrets que no es trobessin al Saló de Plens, tot assegurant que era "la seva obligació" com a càrrecs electes del Consistori.