La pressió hospitalària no para de créixer a Terrassa, amb la positivitat per sobre del 16%

L'última setmana la ciutat registra 1.272 nous contagis, amb el risc de rebrot disparat en 1.173 punts

Els hospitals de Terrassa atenen 151 pacients per Covid-19, la xifra més alta en quatre mesos.
Els hospitals de Terrassa atenen 151 pacients per Covid-19, la xifra més alta en quatre mesos. | Albert Alemany
M.S.
23 de juliol del 2021
La pressió hospitalària no para de créixer a Terrassa. Actualment, els hospitals de la ciutat atenen 151 pacients per Covid-19, 10 més que fa dos dies i 53 més que fa una setmana. El juny va acabar amb sis pacients ingressats i el juliol va començar amb una quinzena. D'aquests, 14 es troben a la Unitat de Cures Intensives. Aquestes xifres són les pitjors des del mes de març, en què hi havia unes xifres similars.

L'Hospital de Terrassa atén 60 pacients a planta i 10 a l'UCI. Dos pacients més es troben a l'Hospital de Sant Llàtzer, mentre que cinc pacients més són atesos pel CST a domicili. L'Hospital Universitari MútuaTerrassa atén 58 pacients a planta, set a la Unitat de Semicrìtics, quatre a l'UCI i cinc a domicili. El pic d'hospitalitzacions en l'últim any a la ciutat és de 229, al que es va arribar al novembre.

Mentrestant, la resta d'indicadors s'estanquen a nivells preocupants, i malgrat la baixada, es troben molt per sobre de les xifres desitjades. El risc de rebrot se situa en 1.173 punts, el mateix que fa dos dies. El dilluns va arribar a 1.397, el registre més alt des de l'inici de la pandèmia. La velocitat de contagi si que experimenta una caiguda remarcable i se situa en 1,01 punts. Fa una setmana se situava en 1,40, i fa tres setmanes va arribar a un pic màxim de 3,70. L'OMS recomana que no superi l'1 per a controlar l'evolució de la pandèmia.

Els contagis setmanals experimenten un petit augment i se situen en 1.272, tres més que en la setmana anterior. Respecte al registre de fa dues setmanes, la xifra s'ha doblat, i és que aleshores n'hi va haver 670. A mitjans de juny se'n van detectar 80. En aquest context, preocupa el 16,30% de positivitat en les prop de 9.400 proves PCR i testos d'antígens que s'han fet a la ciutat els últims set dies. Fins el dia d'avui, Salut xifra en 24.041 els casos de Covid-19 detectats a Terrassa. Aquesta setmana, a més, s'ha produït la primera mort en un mes, de manera que la xifra de difunts per coronavirus a Terrassa se situa en 537, segons registres oficials.

Consulta en aquest enllaç l'últim recompte i compara les xifres d'aleshores amb les actuals.