Més de 1.300 contagis setmanals a Terrassa, on els ingressos per Covid-19 no paren de pujar

La positivitat se situa en el 16,32%, el màxim registrat fins ara a la ciutat

Una infermera extraient una mostra per fer una prova PCR-
Una infermera extraient una mostra per fer una prova PCR- | Aleix Freixas/ACN
M.S.
21 de juliol del 2021
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:18h
L'evolució de la Covid-19 a Terrassa no millora i els indicadors se segueixen situant a nivells alarmants. Tot i la petita millora del risc de rebrot i la velocitat de contagi, experimenten un augment notable les hospitalitzacions i la positivitat. En els darrers dies també s'ha produït la primera mort per coronavirus a la ciutat després d'un mes, amb què el balanç de defuncions des de l'inici de la pandèmia se situa en 537.

Els hospitals egarencs atenen actualment 141 pacients, dels quals 13 es troben a l'UCI. Aquest dilluns n'hi havia 134, 11 dels quals a l'UCI, després d'un augment de 36 durant el cap de setmana. Així, la xifra d'hospitalitzats tornava a superar el centenar després de dos mesos. El juny acabava amb només mitja dotzena de persones hospitalitzades, el juliol començava amb 15, i el passat divendres ja n'hi havia 98.

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa atén 50 pacients a planta, vuit a la Unitat de Semicrítics, sis a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i dos a la planta d'hospitalització. El Consorci Sanitari de Terrassa atén 66 persones a planta, set a l'UCI i dues més es troben en hospitalització domiciliària.
 
El risc de rebrot a Terrassa continua continua multiplicant per 10 el llindar entre moderat i alt, i actualment se situa en 1.173 punts tot i caure 224 punts en només dos dies. Aquest dilluns era de 1.397, el més alt des de l'inici de la pandèmia. Mentrestant, la velocitat de contagi (Rt) continua baixant progressivament i se situa en 1,10 punts. Divendres passat era d'1,40, i fa dues setmanes va arribar a un pic màxim de 3,70.

També es preocupant l'augment dels contagis setmanals, indicador que no ha parat de pujar des d'abans de Sant Joan, en què se'n van detectar una setantena. Aquesta última setmana se n'han registrat 1.304, i a les dues anteriors, 1.101 i 602, respectivament. En els últims dies s'ha produït una positivitat del 16,32% en unes 9.200 proves PCR i d'antígens, el percentatge més alt des de l'inici de la pandèmia. Des del març del 2020, Salut comptabilitza 22.282 contagis a la ciutat.