Front comú del Ple de Terrassa per demanar més places de FP i batxillerat a la ciutat

Centenars de joves s'han quedat sense plaça pel pròxim curs per la baixa oferta de Grau Mitjà a Terrassa

Segons l'Ajuntament,
Segons l'Ajuntament, | Educació
23 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:13h
Una emergència educativa molt greu. És així com ha catalogat el regidor del PSC Carlo Lázaro la situació que viu Terrassa actualment en matèria educativa. Ho ha fet durant l'exposició d'una proposta de resolució presentada al ple d'aquest divendres per TxT, ERC i PSC per l’augment de l’oferta educativa de cicles formatius i batxillerats a Terrassa. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Lázaro ha explicat que si no es fa efectiva aquesta proposta "es condemna a centenars de joves a l'abandonament escolar, en detriment del seu futur professional". La proposta ha arribat després que 775 alumnes de la ciutat s'hagin quedat sense plaça en cicles formatius de Grau Mitjà. La situació, segons el socialista, s'extrapola a batxillerat, on tampoc hi ha lloc per a alumnes que han estudiat l'ESO en centres concertats o pels que ho han escollit com a segona opció després de no entrar a una FP.

En aquest context de "sistema excloent" i per a donar solucions a "centenars de famílies angoixades", els partits del Ple de Terrassa en un sol bloc insten el departament d'Educació a donar resposta a l'augment de la demanda educativa a la ciutat.

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha intervingut en nom del govern per manifestar que comparteixen "l'esperit" de la proposta. En aquest sentit, ha assegurat que "no poden acceptar que joves de 16 anys no puguin accedir a l'educació postobligatòria". En cas de fer-ho, ha afegit, estarien "normalitzant l'abandonament escolar".

Per això, ha remarcat que Terrassa "necessita" veure augmentada l'oferta de cursos de Grau Mitjà i Superior. Per això, després de diverses reunions amb càrrecs d'Educació, ha recordat la demanda de "doblar" la dotació econòmica per a l'educació terrassenca i la voluntat del govern municipal a "oferir orientació als afectats".

En la mateixa direcció, ha afirmat que "en un mes hi ha d'haver millores" per a la generació afectada i en els pròxims cursos, "més oferta". Pel curs 2021-2021, ha dit, "Terrassa ha de tenir en marxa un nou centre integral de formació professional". Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ja hauria ofert al Govern diversos espais municipals.