Objectiu 2030: Terrassa signa el protocol de desenvolupament de l'Agenda Urbana

Jordi Ballart va assistir aquest dilluns a l'acte de signatura, amb la presència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

Jordi Ballart i la ministra, Raquel Sánchez, a l'acte d'aquest dilluns.
Jordi Ballart i la ministra, Raquel Sánchez, a l'acte d'aquest dilluns. | Cedida
LaTorre
20 de juliol del 2021
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va signar aquest dilluns a Barcelona el protocol per al desenvolupament de l'Agenda Urbana municipal. L'acte va ser presidit per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez i la delegada del Govern, Teresa Cunillera.

El document planteja l'estratègia i full de ruta que seguiran les ciutats, com Terrassa, amb el focus posat en el 2030. L'objectiu és aconseguir unes ciutats "justes, solidàries, sostenibles i amb igualtat de gènere". A la signatura també hi van assistir els alcaldes de  Granollers, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans.

Segons Ballart, la signatura de l'Agenda Urbana municipal suposa "una passa més en la voluntat d’aquest govern de disposar d’un document estratègic que marqui el futur de la ciutat, i on es consolidin aspectes com la sostenibilitat social o el compromís mediambiental com a prioritats en el desenvolupament urbà". L'Ajuntament treballa des de fa mesos en aquest document, en què estan implicats grups polítics i actors socioeconòmics.
 

La ministra Raquel Sánchez va presidir l'acte, amb presència de mitja dotzena d'alcaldes catalans. Foto: Cedida


L'alcalde va assegurar que a finals de setembre "esperem comptar amb un primer document, iniciar les fases de participació ciutadana, i al desembre aprovar un primer document". L'Agenda Urbana tracta temes com Territori, Ciutat i Demografia, Canvi climàtic i resiliència, Sostenibilitat i medi ambient, Mobilitat Sostenible, Cohesió Social, Economia, Habitatge, Digitalització i Millora de la Democràcia.

La ministra Raquel Sánchez, va destacar el "compromís mediambiental i sostenibilitat social" de Terrassa. A més, va defensar que l'Agenda Urbana és un "nou contracte social amb la ciutadania basat en la cooperació entre administracions". A banda, va agrair als municipis per sumar-se a la iniciativa com a "punt de partida per millorar la qualitat de vida de les persones".